Last news in Fakti

6 Януари, 2023 11:57 1 676 6

Новият футболист на ЦСКА е най-скъпият в клуба за последните 20 години

  • тобиас хайнц-
  • цска-
  • футбол-
  • трансфер-
  • селекция

За последно от ЦСКА дадоха подобна сума за футболист през лятото на 2003-а година

 Новият футболист на ЦСКА е най-скъпият в клуба за последните 20 години - 1

ЦСКА направи истински трансферен удар с привличането на Тобиас Хайнц. Това се очертава като най-скъпия трансфер от близо 2 години насам за „червените“. Според информациите, столичани са платили за правата му над 600 000 евро на шведския шампион Хекен. Скандинавците обаче са запазили и солиден процент от негова продажба.

За последно от ЦСКА дадоха подобна сума за футболист през лятото на 2003-а година, когато в комплект от Васко да Гама за 2.6 милиона долара закупиха бразилците Лео Лима и Родриго Соуса. След завръщането си в елита сред най-скъпите беше и сънародникът на Хайнц – Джонатан Линдсет.

24-годишният Хайнц може да действа както по крилото, така и на позицията зад централния нападател. През 2022-а година той впечатли с 15 гола и 4 асистенции в 29 мача. Последният му мач бе при гостуването на Сарпсборг на Розенборг на 13 ноември, когато Хайнц откри резултата, а тимът му спечели с 3:2. Предишният му тим е имал опцията да откупи правата на полузащитника след края на неговия наем, но той е отказал, тъй като е искал да играе в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    7 20 Отговор
    цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #2

  • 2 Лафчис 2016

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Щом е фалирал, защо тоооооолкова много те притеснява ЦСКА.
    Мнооооооого интересно защо следиш и коментираш "несъществуващ отбор"
    Фактите относно интераса към ЦСКА показват друго!

    Коментиран от #5

  • 3 ЛИТЕКС

    6 14 Отговор
    За Литекс може да е най скъпият ! Успех на вековните от Ловеч по пътя към 3+2 титла !
  • 4 БеГемот

    2 11 Отговор
    Невероятни трансфери...астрономически суми скоро ще вземат Месото да разцъкв на нивата...
  • 5 Левски 1914

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "Лафчис 2016":

    Просто пиша , че това не е цска , а преименувания Литекс обединен с Етрополе! Вие ако щете и Реал Мадрид му викайте. На един опел ако му сложиш емблема на мерцедес, ще стане ли мерцедес?
  • 6 Кочин парк

    1 5 Отговор
    .........той е отказал, тъй като е искал да играе в чужбина.......... Е га ти "чужбината", от Швеция, та в България. :-) :-) Бързо ше осъзнае, че е дошъл в кочината !