Last news in Fakti

7 Януари, 2023 22:28 896 0

Ювентус записа осма поредна победа

  • ювентус-
  • футбол-
  • удинезе-
  • серия а

Труден, но заслужен успех над Удинезе с резултат 1:0

Ювентус записа осма поредна победа - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус записа осма поредна победа и се изкачи до втората позиция в Серия А след труден, но заслужен успех над Удинезе с резултат 1:0 в двубой от 17-ия кръг на първенството. Единственото и победно попадение реализира Данило чак в 86-ата минута.

Торинци бяха отборът, който искаше повече победата и създадоха няколко добри ситуации, но така и не успяваха да ги реализират. Гостите пък седяха добре на терена, но не направиха нищо запомнящо се в атака. "Биаконерите" обаче не се отказаха и успяха да отбележат късно попадение, с което да изтръгнат победата.

Ювентус записа осма поредна победа
Снимка: БГНЕС

По този начин тимът на Макс Алегри продължи с чудесното си представяне, като записа осма поредна победа, изпревари Милан и се изкачи до втората позиция с 37 точки. По този начин тимът вече изостава само на четири от лидера Наполи, който обаче не е изиграл своя мач от този кръг. Удинезе пък остава осми с 25 точки. В следващия кръг "старата госпожа" гостува именно на неаполитанци, докато Удинезе, който вече е без победа в девет поредни мача в Калчото, прима Болоня.

Преди началото на срещата треньорът Масимилиано Алегри и нападателят Мойс Кийн получиха месечните си награди в Серия А за месец ноември, а световните шампиони Анхел Ди Мария и Леандро Паредес бяха поздравени от публиката.

Преди първия съдийски сигнал имаше и специална церемония, с която бяха почетени починалите клубни легенди Ернесто Кастано и Джанлука Виали, за когото бившият му съотборник Джанлука Песото прочете и специална реч. По трибуните на стадиона можеха да се видят множество транспаранти, посветени на славния нападател, както и фенски скандирания в негова памет.

Първият шанс за гол бе на сметката на гостите и дойде в 18-ата минута, когато Санди Ловрич центрира отляво, а на далечната Уолас стреля точно с глава, но вратарят Войчех Шчесни изби.

Ювентус записа осма поредна победа
Снимка: БГНЕС

Минута по-късно пък Ювентус можеше да открие резултата, след като Анхел Ди Мария центрира отляво от свободен удар, а в наказателното поле Даниеле Ругани стреля отлично с глава, но този път стражът на гостите Марко Силвестри спаси.

В 27-ата минута Мойс Кийн пробва удар с левия крак пред дъгата на наказателното поле, но неточно.

В 38-ата минута „биаконерите“ пропуснаха страхотна възможност, след като Ди Мария комбинира добре с Кийн в наказателното поле, който стреля отблизо, но вратарят Силвестри спаси.

Четири минути по-късно Уолас стреля силно и точно от дистанция, но Шчесни спаси и макар първоначално да изпусна топката я улови след това и не позволи на противников играч да направи добавка.

Ювентус записа осма поредна победа
Снимка: БГНЕС

Шест минути след старта на втората част Фабио Мирети отигра добре топката за Кийн в наказателното поле, а нападателят стреля от въздуха, но малко над вратата.

Ювентус натисна в следващите минути и на два пъти Силвестри трябваше да се намесва след удари на Филип Костич и Мойс Кийн.

След точно час игра и Шчесни отново трябваше да внимава след удар на Родриго Бекао.

В следващата атака пък Адриен Рабио беше изведен отлично отляво в наказателното поле и опита нещо средно между удар и остро подаване, а топката мина пред голлинията без да бъде засечена.

Ювентус записа осма поредна победа
Снимка: БГНЕС

Малко след това в игра за домакините се появиха Леандро Паредес, Федерико Киеза и Аркадиуш Милик, които замениха съответно Мануел Локатели, Фабио Мирети и Анхел Ди Мария.

Ювентус продължаваше да натиска и успя да изтръгне победата в 86-ата минута, когато резервите на Алегри си свършиха работата. Леандро Паредес намери изскочилия в наказателното поле Федерико Киеза с чудесно подаване, а италианецът пусна топката към бразилеца, който съвсем сам на опразнената врата не сбърка и отбеляза за крайното 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА