Last news in Fakti

21 Август, 2013 15:50 8 131 0

Добре дошли в Ада!

  • шампионска лига-
  • фенербахче-
  • арсенал-
  • ад

В друга среща от плейофите Стяуа приема Легия (Варшава)

Добре дошли в Ада! - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Футболът е игра на крайности! Много често на терена, но най-вече – на трибуните. Феновете са тези, заради които излизат двата отбора. Но феновете са и тези, които много често използват играта, за да отприщят агресията си. Когато говорим за агресия сред ултрасите в световен план, на челно място се нареждат турците. Южните ни съседи са известни с крайните си прояви, крайният фанатизъм и крайната подкрепа по време на мач. Последното е нещо, което всеки отбор би желал да има – верни фенове, които пеят ли пеят... Но първите две са неща, които петнят името на отбора. През 2000 година привърженици на Галатасарай обикалят улиците на Истанбул преди мача на техния тим с британския Лийдс. Съвсем случайно се натъкват на гостуващи фенове, които вечерят в заведение за бързо хранене. В този момент нещо се случва в главите на турците и те нападат британците без конкретна причина – двама са наръгани, почиват на място. Играчите на Манчестър Юнайтед също имат неприятни спомени от акостирането си на турска земя. В началото на хилядолетието те са посрещнати на летището от фенове. Тук обаче липсват цветята и радостните възгласи. Чакат ги ултраси на „Джим Бом“, които палят факли, блокират автобуса, който да откара „Червените дяволи“ до хотела, и издигат огромен транспарант, гласящ „Добре дошли в Ада!“.

Тази вечер ще изживеем поредното дежавю. Британският Арсенал гостува на турския Фенербахче в директен сблъсък за влизане в групите на Шампионската лига. Трудно е да се каже кой от двата отбора се намира в по-голяма дупка в момента. Въпреки това когато играят два тима от подобен ранг, няма как да не е интересно на терена. А дали ще е интересно на трибуните? Бъдете сигурни – те ще горят!

Лагерът на домакините е разтърсван от скандали за уредени мачове. Сезонът също започна катастрофално. „Фенерите“ поведоха с 2:0 на новака Коняспор само за половин час, но само за 9 минути в края на срещата допуснаха три попадения и загубиха двубоя от първия кръг на първенството. За Суперкупата трябваше да изиграят 120 минути, само за да паднат от Галатасарай в последните минути. Треньорът на турците Ерсун Янал най-вероятно ще заложи на схема 4-3-3, а Еменике се очаква да застане в центъра на атаката. Въпреки проблемите, Фенербахче не трябва да бъде отписван, защото разполага с играчи като Дирк Каут и Муса Соу.

Арсенал също не се намира в цветуща ситуация. Лондончани бяха пометени в първия кръг на Висшата лига от гостуващия Астън Вила. В този мач се видя липсата на креативност в предни позиции, както и неразбирателство в защита – проблем, заради който витрината на „топчиите“ тъне в паяжини в последните години. Очаква се Арсен Венгер да заложи на схема 4-2-3-1, с Касорла, Росицки и Уолкът зад Жиру на върха на атаката.

Британците, които в последните 16 години неизменно участват в групите на Шампионската лига, са фаворити в срещата. Турците пък чакат решение на Спортния арбитражен съд, което може да ги извади от Европа за две години заради черно тото. Въпреки това ни очаква интересен и вълнуващ мач край Босфора, в който „фенерите“ няма да се дадат без бой.

В друга среща от плейофите за влизане в ШЛ румънският Стяуа приема Легия (Варшава) в не по-малко напечен сблъсък. Немският Шалке е домакин на ПАОК, а Динамо (Загреб) играе с Аустрия (Виена).

Очаквайте специален материал, посветен на историческото домакинство на Лудогорец срещу Базел, което също е тази вечер от 21:45 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА