Last news in Fakti

1 Февруари, 2023 12:40 1 114 0

Бивш ас на Интер и Милан смени футболния терен с църквата

  • интер-
  • милан-
  • тарибо уест-
  • футбол-
  • свещеник-
  • хавиер занети

48-годишният в момента бивш централен защитник прекрати кариерата си през 2007 година и след това е изкарал курс за свещеници

Бивш ас на Интер и Милан смени футболния терен с църквата - 1

Бившият нигерийски национал и ас на Интер и Милан Тарибо Уест е сменил футболния терен с църквата. 48-годишният в момента бивш централен защитник прекрати кариерата си през 2007 година и след това е изкарал курс за свещеници.

През 2014 година той основава в околностите на Милано социален дом, в който приема доведени от родината му в Европа жени, които са били подготвяни да проституират на Стария континент. Той им помага с настаняването и намирането на друга работа. Тарибо Уест прави и фондация в помощ на подрастващи.

Бивш ас на Интер и Милан смени футболния терен с църквата

Информацията за трансформацията на нигериеца не бе приета с изненада в Италия, тъй като още по време на активната си кариера той е бил активно вярващ. На един разбор на Интер той се появил в свещеническо расо и съобщил на тогавашния треньор Марчело Липи, че „Божията воля е той да играе като титуляр в центъра на отбраната в следващия мач“.

Легендата Хавиер Занети пък си спомня един от рождените дни на Уест.

„Отидохме няколко съотборници. Започнахме молитва, която продължи три часа. Тръгнахме си гладни“, споделя Занети. Легендарният треньор на Оксер Ги Ру разкрива, че преди мач Тарибо Уест е карал всички да произнасят молитва. „Започваше на нигерийски, преминаваше на английски и завършваше на френски“, спомня си Ру.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА