Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 12:48 12 373 6

Турция, Гърция и Сърбия с тежък удар по спортна България

  • баскетбол-
  • евролигата-
  • александър везенков

Съседите показват как се прави в баскетбола

Турция, Гърция и Сърбия с тежък удар по спортна България - 1
Снимка:БГНЕС

Спортист номер 1 на страната ни за 2022-а година Александър Везенков е сред топ 5 на най-добрите играчи от началото на кампанията в Евролигата. Може би дори е и най-добрият баскетболист състезаващ се сега в Европа.

Везенков обаче едва ли е достатъчна утеха на фона на това, което правят три от съседните ни държави в клубния баскетбол.

Турция, Гърция и Сърбия имат по 2 тима в Евролигата, което прави 33.33 процента от отборите в турнира. Става въпрос за съответно Анадолу Ефес (шампион от последните 2 издания на престижната надпревара), Фенербахче; Олимпиакос (лидер във временното класиране на турнира), Панатинайкос; Партизан (водач за най-посетен домакински мач досега през сезона) и Цървена звезда.

И 6-те тима са със заслужен статут на европейски грандове. На този фон родните клубове към момента бледнеят. Светлинка в тунела е, че тази година се възроди с елитен статут баскетболният ЦСКА.

Но към този момент, "червените", другият роден гранд с най-многобройна публика Левски или който и да е роден отбор да стане част от Евролигата изглежда като мираж.

А "Арена София" лично на мен ми изглежда много повече като концертна зала, отколкото като съоръжение, което да събира хиляди фенове на спорта често. И някак между част от съседите ни, които отделят голямо внимание на в частност баскетбола, България се губи на картата на факторите в сферата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    30 3 Отговор
    То да е само в баскетбола във всичките спортове е така след като за зали и стадиони, който почват да строят за да се обновят малко базите така се краде, че стават с космически пари това строителство, какво да говорим за другото. Тук всичко е лъжа и измама от всички който се доберат до власта без изключение. И докато не го разберем като общество да отстояваме похарчените пари дали за спорт или друго да има някакви резултати, ще сме все такъва карикатура на балканите. Всички зависи от нас, а не да се криете по дупките трябва да се изгони тази продажна и крадлива политическа класа
  • 2 работяга

    14 13 Отговор
    Що за комплексар трябва да си за да напишеш нещо такова. Имат добър баскетбол съседите, играят, участват, какъв удар по България, че и тежък?? Професионалният спорт може да източник на гордост и основа на самочувстиете само на най-пропадналите отрепки.
  • 3 Фибх

    3 3 Отговор
    Горките швейцарци!
    Те и Везенков нямат.
  • 4 ето ви бъгарски спорт !!!

    23 1 Отговор
    българия е велика в спорта но последните години сме велики само в една дисциплина инто дори можеби сме и недостижими там на върха на краденето и корупцията всеки депутат спортист !!!
  • 5 Павел пенев

    13 9 Отговор
    Докато е в ЕС и НАТО България съвсем ще изчезне от картата на Европа. Израел отдавна е хвърлил мерак на нашите земи и методично ги заселва с гнусни евреи.
  • 6 Анонимен

    3 0 Отговор
    То и Везенков е роден и израснал в Кипър и Гърция. Там е израснал като голям баскетболист. Така че това което е, го дължи и в голяма степен на гърците