Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 09:22 1 583 2

Изключително притеснителна новина за знаменит италианец

  • алберто дзакерони-
  • треньор-
  • футбол-
  • чезена

Лекарите резервирани в прогнозите за неговото състояние

Изключително притеснителна новина за знаменит италианец - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-популярните италиански футболни треньори за последните 30 години Алберто Дзакерони е приет в болница в безсъзнание и в притеснително състояние, съобщава „Гадзета дело Спорт“. 69-годишният специалист е паднал в дома си, ударил си е главата и бил открит в безсъзнание от извиканите служители на спешна помощ. Дзакерони е хоспитализиран в интензивното отделение на клиниката в Чезена.

По време на инцидента футболният треньор е бил заедно със своята съпруга и Франка и гаджето на сина си Лара. Няма яснота дали Алберто Дзакерони е изпаднал в безсъзнание преди да си удари главата или състоянието му е следствие на падането. В болницата са направили томографско изследване, което е показало, че състоянието на знаменития специалист е изключително притеснително. За момента лекарите са изключително резервирани относно прогнозите за неговото възстановяване.

Алберто Дзакерони е изключително популярно лице в италианския футбол. Той е сред малцината треньори, които са били начело на трите големи гранда на Ботуша – Милан, Интер и Ювентус. Освен това е бил начело на Лацио, Удинезе, Торино, Болоня и др. През сезон 1998/99 извежда „росонерите“ до шампионската титла в Серия „А“. Определен е за треньор №1 на сезоните 1996/97 и 1998/99 в Италия, както и за треньор на годината в Калчото за 1999 г., предава blitz.bg/sport.

През последните повече от 10 години работи предимно в Азия. Първо е селекционер на националния отбор на Япония, с който спечелва континенталния азиатски шампионат през 2011 г. и води „сините самураи“ на Мондиал 2014. През 2016 г. има кратък престой в пекинския Гуоан. За последно води националния отбор на ОАЕ в периода 2017-19.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.