Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 13:55 1 241 6

Новак Джокович е подал заявка за специално разрешение да влезе в САЩ

  • новак джокович-
  • тенис-
  • сащ-
  • турнир-
  • играе-
  • ваксина

Сръбският тенисист иска да играе на турнирите в Индиън Уелс и Маями

Новак Джокович е подал заявка за специално разрешение да влезе в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Сръбският тенисист Новак Джокович, който не е ваксиниран против коронавирус, е кандидатствал за специално разрешение да влезе в САЩ, за да играе на турнирите в Индиън Уелс и Маями. Това потвърди брат му Джордже Джокович.

Не се очаква изискването за ваксинацията за чужденци да отпадне преди жребия за основната схема на Индиън Уелс на 9 март. Надпреварата в Маями пък ще се проведе между 22 март и 2 април, предава БТА.

Водачът в световната ранглиста по тенис при мъжете Новак Джокович бе включен по-рано тази седмица в списъка с участници за Индиън Уелс, където е петкратен шампион.

„Новак трябва да получи специално разрешение, тъй като в САЩ все още отказват влизане на неваксинирани чужденци, което е направо невероятно, тъй като целият свят е отворен и спортните събития приемат ваксинирани и неваксинирани атлети“, коментира Джордже Джокович пред сръбската агенция Танюг.

„Новак подаде цялата необходима документация, както и заявка, а директорите на турнирите в Индиън Уелс и Маями публично казаха, че той е необходим на тези състезания и искат той да пристигне. Има само няколко дни за решението, а за нас остава само да се надяваме на положителна развръзка“, добави братът на Новак Джокович.

През миналия месец турнирният директор в Индиън Уелс Томи Хаас заяви, че би било „позор“, ако Джокович не получи разрешение да участва в турнира, както и в други на територията на САЩ тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дън

    14 3 Отговор
    Джокович няма право да играе с ваксинирани.Не е честно.

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Тия с бустерите едва дишат горките.И аз мога да ги бия на тенис.Моя братовчед беше мъж планина и като се ваксинира сега е като стара баба.Ходим по улицата и не може да ме догони.Ужас! Трябва да ги съди че му съсипаха здравето.
  • 3 Тенис топки

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Дън":

    Ще им скъса дзъцките.
  • 4 Резултат

    4 1 Отговор
    Ноле няма да играе на тези турнири.
  • 5 Номерата на Ноле

    4 4 Отговор
    Джокович каза,че е контузен,а сега иска да играе.
  • 6 Леле,леле

    4 0 Отговор
    Абе,да пише ,че е станал гей и са го ваксинирали негри от Гана.Направо в Белия дом ще го поканят !