Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 21:54 823 0

Анастасия Потапова спечели турнира по тенис в Линц (Австрия)

  • тенис-
  • анастасия потапова-
  • петра мартич-
  • спечели

Рускинята реализира 5 от 10-те възможности за пробив

Анастасия Потапова спечели турнира по тенис в Линц (Австрия) - 1
Снимка: БГНЕС

Рускинята Анастасия Потапова се наложи над хърватката Петра Мартич и спечели турнира в Линц (Австрия), който е с награден фонд 259 хиляди долара. Потапова, която беше номер 8 в схемата на турнира, се наложи с 6:3, 6:1. За 21-годишната рускиня, която е номер 44 в ранглистата на WTA, това е втора турнирна победа под егидата на организацията. Иначе за нея най-доброто ѝ представяне в Големия шлем е трети кръг на Аустрелиън Оупън през 2021-а година, предава БТА.

Интересното е, че за Потапова съперничката от Хърватия е щастлива съперничка. При предишния си триумф в Истанбул, тя я победи във втория кръг. Днес се нуждаеше от час и 16 минути.

Победителката направи чудесна серия от втори сервис днес, като вкара 73 процента или 19 от 26 възможности. Пет от 10-те възможности за пробив бяха реализирани, като инкасира едва един ри-брейк.

Първия сет двете си размениха общо три пробива, но решаващ беше този за 5:3, който Потапова регистрира на 15. Във втората част пък Мартич взе първото си подаване и след това нито едно до края, като шестте поредни гейма осигуриха на рускинята титлата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА