Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 17:20 710 0

Бартомеу: Барселона никога не е получавала помощ от съдиите, по-скоро е обратното

  • барселона-
  • джосеп мария бартомеу-
  • футбол-
  • съдии-
  • скандал-
  • корупционен скандал

Синът на Енрике Ногейра ги изготвяше с абсолютен професионализъм

Бартомеу: Барселона никога не е получавала помощ от съдиите, по-скоро е обратното - 1

Бившият президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу призна, че по негово време е бил подписан договора, който вчера предизвика огромен скандал в Испания. Испанските медии излязоха с твърдения, които бяха подкрепени и от документи, че каталунците са изплатили около милион и половина евро на фирма Dasnil95. Компанията е ръководена от вицепрезидента на съдийската комисия по това време Енрике Ногейра.

Малко по-късно във вчерашния ден от “Камп Ноу” също излязоха с официална позиция, която потвърди донякъде тези твърдения, но те бяха неглижирани като нормални и не в противоречеи със законодателството, а излизането на фактите на бял свят като атака срещу клуба.

Доходите на Ногейра в момента са разследвани от данъчните власти в страната, а Барселона е заплашена от наказание. Самият Ногейра пък в момента е проверяван и от Кралската испанска футболна федерация поради възможност за конфликт на интереси, където също е заплашен от санкции.

“Тези доклади са необходими и полезни, всички клубове ги ползват. Това са доклади за реферите, които достигат до треньорите, делегатите и самите играчи. Синът на Енрике Ногейра ги изготвяше с абсолютен професионализъм. Барселона никога не е получавала помощ от съдиите, по-скоро е обратното,” категоричен бе Бартомеу пред “Ел Периодико де Каталуня”.

Бившият шеф в тима продължи и линията, подхваната вчера от Жоан Лапорта, оплаквайки се от факта, че изтичането на тази информация е дошло от източници от Мадрид, като също така заяви, че е нормално клубовете да плащат за подобен род услуги.

Определени издания обаче коментират, че дори такава практика да съществува, то повечето клубове на плащат на активни членове на съдийската комисия, както и суми от такъв сериозен порядък.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА