Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 18:39 1 047 0

Борусия Мьонхенгладбах за пореден път показа как се побеждава Байерн Мюнхен

  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • бундеслига

"Жребчетата" се наложиха над баварците с 3:2 у дома

Борусия Мьонхенгладбах за пореден път показа как се побеждава Байерн Мюнхен - 1

Борусия Мьонхенгладбах за пореден път показа, че знае как да побеждава Байерн Мюнхен. "Жребчетата" се наложиха над баварците с 3:2 у дома. Срещата беше от 21-ия кръг на Бундеслигата. Гостите останаха с човек по-малко още в 9-ата минута, когато Дайо Упамекано беше изгонен.

Съперникът се възползва от това и в 13-ата минута излезе напред в резултата с гол на Ларс Щиндл. В 35-ата минута Ерик-Максим Чупо-Мотинг изравни. В началото на втората част Йонас Хофман отново изведе Гладбах напред, а в 85-ата минута Маркюс Тюрам реализира и трето попадение. В продължението на мача Матис Тел оформи крайния резултат.

Поражението бе едва второ за Байерн от началото на сезона, но тимът има и 7 равенства. Тимът на Юлиан Нагелсман е лидер с 43 точки, но утре може да бъде изместен от Унион Берлин, който приема Шалке 04. Борусия е 8-и с 29 точки.

Преди началото на мача домакините наградиха дългогодишния си вратар Ян Зомер, който през зимата премина в Байерн Мюнхен.

Двубоят започна с натиск на баварците, който създадоха добра възможност още във 2-ата минута. Чупо-Мотинг игра отлично с гръб към вратата и успя да намери Гравенберх на границата на наказателното поле. Нидерландецът отправи силен удар, който рикошира в Елведи и излезе в корнер.

В 9-ата минута Бенсебаини отне на Мюлер в центъра на терена и изведе пусна извеждащ пас за Плеа. Френският нападател изпревари Упамекано, който обаче го фаулира пред наказателното поле. Главният рефер показа директен червен картон на бранителя. Ситуацията беше прегледана и потвърдена от ВАР, макар че имаше основание да се отсъди нарушение срещу Мюлер в началото на атаката. Щиндл шутира от прекия свободен удар, но Зомер изби.

В 13-ата минута "жребчетата" поведоха в резултата. Домакините изпълниха заучено пряк свободен удар отдясно. Хофман подаде на Щиндл на границата на наказателното поле, а нападателят със силен удар в близкия ъгъл вкара за 1:0.

Треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман реагира, като смени Томас Мюлер с Жоао Кансело. В 24-ата минута Гладбах можеше да удвои аванса си. Щиндл се озова сам срещу Зомер, напредна, но ударът му мина покрай дясната греда. Малко след това Плеа откъсна от защитата на баварците и навлезе в наказателното поле, но Павар успя с шпагат да го спря в последния момент.

В 35-ата минута баварците изравниха. Дейвис направи страхотен пробив отляво и със страхотен пас намери Чупо-Мотинг на дузпата, който с удар от движение вкара за 1:1.

В 41-ата минута защитата на Байерн не успя да изчисти добре центриране от корнер. Крамер чукна към Коне, който опита диагонален удар, но Зомер с чудесна намеса изби в корнер. В продължението на първата част удар на Горетцка мина покрай вратата.

На полувремето Нагелсман направи две смени. Специалистът пусна в игра Джамал Мусиала и Лерой Сане на мястото на Серж Гнабри и Райън Гравенберх. В 49-ата минута Кимих отправи коварен удар от около 15 метра, но топката мина опасно над вратата.

В 56-та минута Гладбах отново излезе напред в резултата. Мусиала сбърка в средата на терена, като позволи топката да му бъде отнета. Хофман изведе Плеа в наказателното поле, а французинът му върна около дузпата, като германският национал не остави шансове на Зомер.

Минута по-късно мощен шут на Крамер от границата на наказателното поле срещна горната греда. В 64-ата минута Сане отправи силен удар от границата на наказателното поле, но Омлин реагира добре и спаси. Малко след това Дейвис проби отляво и пусна към Кансело. Португалецът шутира по земя от средна дистанция, но покрай гредата.

Баварците продължиха да търсят изравнителен гол. В 75-ата минута Дейвис получи отляво, справи се със съперник и се озова на стрелкова позиция, но ударът му мина високо над вратата.

В 84-ата минута Гладбах реши всичко в мача. Блинд сбърка, което позволи на Хофман да напредна отдясно и да намери Тюрам в наказателното поле, който отблизо вкара за 3:1.


В добавеното време на мача Байерн намали пасива си. Итакура сбърка при опита си да изчисти топката в наказателното поле и я подари на Дейвис. Канадецът намери Тел, който от около 10 метра направи Омлин безпомощен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА