Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 15:00 1 076 2

Десет от Ботев Враца биха ЦСКА 1948 и взеха ценни три точки

  • цска 1948-
  • ботев враца-
  • футбол

Единственото попадение в срещата отбеляза Чавдар Ивайлов в средата на първата част

Десет от Ботев Враца биха ЦСКА 1948 и взеха ценни три точки - 1

Ботев Враца победи с минималното 1:0 третия във временното класиране ЦСКА 1948. Единственото попадение в срещата отбеляза Чавдар Ивайлов в средата на първата част.

„Червените“ от столицата се отчетоха с куп пропуски пред вратата на Красимир Костов. Стражът спаси и дузпа на Ивайло Чочев десетина минути, след като Ивайлов бе открил.

В края на първата част Диего Фераресо си изкара два бързи жълти картона и принуди своите да се защитават в остатъка от срещата с човек пасив.

Врачани събраха 19 точки на 12-ата позиция, докато ЦСКА 1948 ще задържи третото място с 39 точки въпреки поражението.

Още в първите 60 секунди на срещата на Наумов му се наложи да се намесва при удар от малък ъгъл на Мирослав Маринов. В седмата минута Переа прати топката във вратата на Наумов, но се оказа, че топката е преминала аутлинията в хода на атаката и по този начин лекомислената грешка на Елитон не бе наказана. В ответната атака Чочев стреля след добра комбинация между Сердюк и Кирилов, но право в тялото на Краси Костов.

Малко преди средата на полувремето Ботев откри! Чавдар Ивайлов настигна хубав извеждащ пас и напредна необезпокояван в половината на гостите, за да излезе сам срещу Наумов и да завърши хладнокръвно.

Врачани можеха набързо и да удвоят, но удар на Маринов мина над напречната греда.

В 33-ата минута ЦСКА 1948 можеше да изравни от дузпа, но голмайсторът на тима Ивайло Чочев стреля в центъра на вратата и Костов парира удара му с крак. Нарушението за наказателния удар бе именно на вратаря, който препъна Сердюк.

Седем-осем минути преди почивката Тодор Янчев демонстрира разочарованието си от играта на своите и замени Ангел Бастунов с Октавио.

Точно в последните 7-8 минути от частта дойде и "глътката въздух" за "червените" от столицата. Диего Фераресо си изкара два експресни жълти картона и напусна преждевременно терена, оставяйки своите с човек по-малко.

Врачани имаха шанс да удвоят почти веднага след почивката. Меси Биатумусока засече центриране от корнер на Ивайлов, но топката мина точно до дясната греда.

Почти веднага след това дойде и поредната страхотна намеса на Костов - стражът спаси удар отблизо на Октавио. Шанс имаше и за Сердюк - украинецът опита удар от малък удар, но Костов изби в гредата, а след това топката излезе в корнер.

В средата на полувремето Кирилов проби между двама и опита удар в близкия ъгъл, но Костов спаси и този шут. След само 60 секунди Карагарен пробва труден удар с глава, но не намери топката по добър начин.

Около четвърт час преди края страхотен удар от дистанция на Радослав Кирилов бе отразен от Красимир Костов. В 83-ата минута Сердюк бе изведен на стрелкова позиция, макар и по-подходяща за десничар и прати топката от външната страна на мрежата.

Пореден шанс бе опропастен от ЦСКА 1948! Карагарен стреля по земя, но Костов отново показа отличен рефлекс. При добавката Бидунга не успя да вкара от броени метри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботьо

    6 2 Отговор
    Браво врачани,бой на тая абривиатура
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ЧЕСТИТО на БОТЕВ ВРАЦА