Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 10:27 1 927 5

ФИФА и УЕФА се намесват: Погват Барселона заради корупционния скандал

  • барселона-
  • футбол-
  • фифа-
  • уефа

Според спортните правила на Ла Лига Барса се измъква по давност, но случаят се разследва и от местните прокурори за корупция

ФИФА и УЕФА се намесват: Погват Барселона заради корупционния скандал - 1
Снимка:

ФИФА и УЕФА може да се намесят в скандала с Барселона, след като стана ясно, че каталунците са платили 1,3 милиона евро на бившия вицепрезидент на техническия комитет на съдиите Хосе Мария Енрикес Негейра, докато той е заемал поста, твърди El País.

Според спортните правила на Ла Лига Барса се измъква по давност, но случаят се разследва и от местните прокурори за корупция. Ако се установи такава ФИФА може да се намеси „по своя инициатива“ и да накаже Барселона с отнемане на точки или дори изхвърляне в по-долна дивизия, твърди изданието.

УЕФА също има подобни правомощия. El País припомня, че евроцентралата е разследвала и преди случаи на уредени мачове във вътрешните първенства. Едно от най-суровите наказания е изваждането от евротурнирите за един сезон. Вестникът добавя, че досега всички случаи, които извършителят е обжалвал пред Спортния арбитражен съд, решението на УЕФА е било потвърждавано.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 изваждане от евротурнирите за 1 сезон

    4 3 Отговор
    то и без това Дузпалона без ПлатиМи стигат само до осминката на ЛЕ
  • 3 Франко

    1 1 Отговор
    Франко отборчето съдийското на всички власти в Испания носи прякора осминареал затуй,че 6 П Ъ Т И подред отпада на осминафинал 2004-2005.......2005-2006.......2006-2007.......2007-2008........2008-2009........2009-2010 и то все от средняци европейски най силния беше световния френски гранд Лион ....ахаха
  • 4 Тото

    1 0 Отговор
    Стари новини. Вече се доказа, че "документа" е фалшификат
  • 5 Дузпалона

    3 2 Отговор
    Барселона и ПСЖ са най-съдийските отбори в историята.