Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 18:40 1 087 3

Община Пловдив вади 4,9 млн. за зала "Строител", собствениците умуват

  • зала „строител”-
  • спорт-
  • община пловдив

Сумата от 4,9 млн. лева е втората пазарна оценка, която градските власти правят, тази на собствениците на спортната зала бе 5,2 млн. лева

Община Пловдив вади 4,9 млн. за зала "Строител", собствениците умуват - 1

Община Пловдив е направила оферта от 4,9 млн. лева за закупуването на зала „Строител”, като до края на седмицата собствениците трябва да отговорят. Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година, заяви зам.-кметът по финанси Величко Родопски, пише trafficnews.bg.

Сумата от 4,9 млн. лева е втората пазарна оценка, която градските власти правят, тази на собствениците на спортната зала бе 5,2 млн. лева.

Община Пловдив вади 4,9 млн. за зала "Строител", собствениците умуват

„Ако закупим залата директно ще я дадем на клубовете по волейбол и баскетбол. Собствениците на волейболен клуб Марица са готови да я ремонтират. Те ще позволяват и на БК Академик да използват залата като си заплащат наем или под някаква друга форма”, заяви Родопски.

При хипотеза, че собствениците се съгласят да продадат залата, окончателното решение, ще бъде взето от местния парламент.

„Двата отбора имат проблем с намирането на зали, като обикалят града. Не се знае дали тази година ще се започнат двете тренировъчни зали в квартал „Христо Смирненски”, тъй като може да нямаме средства. И детските формации на двата клуба имат нужда такъв тип съоръжение”, обясни зам.-кметът.

Община Пловдив вади 4,9 млн. за зала "Строител", собствениците умуват

Инвестициите на Община Пловдив пък ще бъдат насочени към имота около съоръжението от 11 дка, което ще се облагороди, като се изградят спортни съоръжения на открито – фитнеси, игрища и други.

Така ВК Марица и Академик ще могат да играят вътрешните си мачове в залата след ремонта, като спрат да плащат на частни зали за своите мачове. Волейболистките ще продължат да играят в Колодрума мачовете си от Шампионска лига, тъй като изискването е залите да са поне с 2000 седящи места. Максималният капацитет на зала „Строител” е 800 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе ей

    4 0 Отговор
    Предполагам собствениците са я приватизирали с разни шашми... та сега ще им дават 5 000 000 ... да ги гонят! Повсеместно трябво държава и общини да си връщат взетото с кражби.
  • 2 Зевс

    2 0 Отговор
    Ох, бабачкоооо! Седящо место излиза около 7 хил. (5 мил. : 800)
  • 3 Ехх

    1 0 Отговор
    Собствениците са я придпбили можеби за 100 лева при пладнешкия грабеж на приватизаторите. сега пак народа ще им плаща за кражбата .