Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 19:54 1 478 16

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на "сините" продължава

  • левски-
  • лудогорец-
  • футбол

Лудогорец вече изостава от лидера ЦСКА с три точки

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на "сините" продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Тимовете на Левски и Лудогорец не успяха да се победят в последен мач от кръга в efbet Лига и двата отбора направиха нулево реми (0:0) при дуела си, игран на „Георги Аспарухов“. Това равенство е лошо и за двата отбора, тъй като Лудогорец вече изостава от лидера ЦСКА с три точки, докато „сините“ от София не могат да запишат успех в efbet Лига вече в 11-и пореден мач, което е най-лошата някога серия на клуба от „Герена“.

Иначе, срещата беше изпълнена с динамичен футбол, особено през първото полувреме, но двата отбора не успяха да намерят пътя към една от двете врати. По този начин „орлите“ са втори с 50 пункта, три зад лидера ЦСКА, докато Левски е седми с 32 точки, колкото има и осмият Арда.

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на
Снимка: БГНЕС

Дебют за двата отбора направиха двама от новите им футболисти – за Левски – Джавад Ел Джемели, докато за „орлите“ през второто полувреме се появи Рай Насименто.

В следващия рунд Лудогорец приема Черно море, докато Левски ще посрещне Ботев Враца в София.

Домакините стартираха по-интензивно срещата и опитаха да наложат натиск спрямо съперника си от Разград. Във втората минута Кръстев изпълни ъглов удар отдясно на вратата, пазена от Падт, но до сериозно положение не се стигна.

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на
Снимка: БГНЕС

Лудогорец започна да държи повече токата и създаде няколко центрирания след статични положения, а в 17-ата минута гостите изтърваха чисто положение за гол. Левски се провали при изнасянето на топката чрез Филип Кръстев, а Десподов комбинира с Нонато, който стреля, но ударът му беше блокиран. В 19-ата Андриан Краев стреля много силно от дистанция към лудогорската врата, но прати топката над напречната греда на Падт.

След половин час игра пък ​Рикардиньо пласира топка за Ивелин Попов, който от сложна позиция стреля с глава, но не затрудни Падт. При следващото си нападение "сините" пак стреляха чрез Кръстев, но шутът беше безкрайно анемичен. Три преди края на първата част Лудогорец разигра добре през средата, а Игор Тиаго с гръб изведе вдясно Кирил Десподов. Крилото напредна и шутира по диагонала, но не уцели вратата на Андреев.

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на
Снимка: БГНЕС

В самия край на първата част Кирил Десподов центрира към Игор Тиаго в наказателното поле на Левски. Бразилецът овладя елегантно и стреля между двама бранители на "сините", но неточно - аут.

В 47-ата Игор Тиаго изведе Десподов сам срещу Пламен Андреев. Капитанът на Лудогорец опита да прехвърли домакинския страж, но освен него, прехвърли и вратата на Левски. В 51-ата Ивелин Попов овладя пред наказателното поле на разградчани и предпочита да завършва сам, отколкото да комбинира с Рикардиньо, но Франко Русо с крак спаси вратата на Падт.

Лудогорец се препъна в Левски, трагичната серия на
Снимка: БГНЕС

След малко повече от час игра Спас Делев стреля от средно разстояние към "синята" врата, но топката отлетя аут. Двамата треньори направиха редица смени в хода на втората част, а нервите на "Герена" станаха големи, като двата отбора започнаха сериозно надборване в средата на терена.

В добавеното време от Кабаков в срещата Цунами реши да стреля отляво, а топката се отби в крака на Шоу и прелетя застрашително край вратата на Падт. Шанс имаше и пред Марин Петков да дозасече, но младокът не успя. Това беше и последният по-интересен щрих в срещата на "Герена".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    23 4 Отговор
    Синята приказка продължава 🤡

    Коментиран от #6

  • 2 СЗО

    20 5 Отговор
    Брях, брях....тоз уевски гоуям утбор брей....
  • 3 Шах с ♟

    13 4 Отговор
    Завършиха реми.
  • 4 ЦРУ

    12 3 Отговор
    Поне не са валат.
  • 5 Реалист

    18 6 Отговор
    Чакам Мъри да каже кой е виновен сега - вятърът, зарята, фенерчетата на телефоните или още нещо. Абе.... кофти работа

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мауриньо от Хасково

    15 4 Отговор
    Играли сме добро, али сме немали шансу.
  • 8 Отбора на всички власти

    14 3 Отговор
    Ще играят баражи със ФК Струмска слава.

    Коментиран от #10

  • 9 Момчил

    6 13 Отговор
    Това все пак е мач срещу шампиона,така че не мисля ,че подзаглавието е коректно. Левски са спрели Лудогорец все пак. Тирето трябва да им благодари.
  • 10 Въпрос

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Отбора на всички власти":

    Като са въпрос на всички власти ,защо не са шампиони Левски ? Мисли малко да го е.а. Лудогорец са очевидно отбор на всички партии от 13 години.

    Коментиран от #11

  • 11 Септемврийска слава

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Въпрос":

    Щото все гледате в чуждата паница.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ВСИЧКО има КРАЙ
  • 14 Бизонче

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Гемеец, сега започва вашето потъване като пирон в кисело мляко. Бавно и сигурно- а на вас кой ще ви е крив като водехте 7 точки на втория?
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ЛУДОГОРЕЦ печелят САМО с ПОДКУПИ на СЪДИИ
  • 16 Гоуст

    6 3 Отговор
    Браво, леФски се отблагодаряват за дарените стотинки от червената агитка! Само така! Приказката продължава до края на сезона.