Last news in Fakti

3 Март, 2023 07:18 1 051 3

Подарък за феновете на Черно море: нов сайт за историята на клуба!

  • пфк черно море-
  • черно море-
  • история-
  • футбол

Сайтът е разработван в продължение на близо две години, като към момента са налични пълни данни до 1973 г.

Подарък за феновете на Черно море: нов сайт за историята на клуба! - 1

Нов исторически сайт на Черно море се появи в интернет пространството навръх годишнината от основаването на клуба. Той е дело на група от няколко човека, които активно се занимават с изследването на историята на моряците и е подарък за привържениците по повод на празника.

Сайтът chernomorefc.com съдържа подробна информация за миналото на отбора, като се започне още от 1909 г., когато е създадено дружество Спорт (преименувано след това на футболистично дружество Спортист) – най-дълбоките корени на настоящия клуб. Сезон по сезон може да се проследи развитието след това на Тича и Владислав, съставните части на днешното дружество, огромните успехи и постижения, обединението между тях и продължаването на традициите и историята им от Черно море.

Сайтът е разработван в продължение на близо две години, като към момента са налични пълни данни до 1973 г. Работата по него продължава активно, като поетапно ще бъде допълвана информацията за сезоните след това. Към днешна дата може да бъде открита подробна информация и статистика за близо 350 футболисти и около 1000 футболни срещи на клуба. Налични са хиляди архивни снимки. Могат да бъдат разгледани също емблемите и екипите през годините, треньорите и капитаните, международните срещи със съперници от целия свят.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да попитам

    1 8 Отговор
    И кой извън Варна се интересува от този посредствен отбор?!?
  • 3 един от многото

    2 0 Отговор
    Защо са такива семпли футболистите от старите снимки , къде са им прическите и татусите. Щом нямат , значи не са футболисти.