Last news in Fakti

19 Септември, 2013 17:16 1 224 0

20 години от началото на една голяма любов

  • дел пиеро-
  • 20 години-
  • ювентус

Дел Пиеро помага на Италия да се изкачи на световния връх

20 години от началото на една голяма любов - 1
Снимка: Wikipedia

На днешната дата през 1993 година се дава началото на една голяма, страстна и вечна любов. Младият Алесандро Дел Пиеро сменя Фабрицио Раванели и прави своя дебют с екипа на Ювентус. От този момент нататък се слага началото на нова страница в богатата история на торинския гранд, в която със златни букви е изписано името на Дел Пиеро. Вече 38-годишният футболист още тогава печели сърцата на феновете и се превръща в най-легендарния играч на клуба от Северна Италия.

В кариерата си е имал и спадове и възходи, но Дел Пиеро завинаги ще си остане един от най-легендарните италиански футболисти, раждали се някога. С Юве той печели Шампионската лига, Суперкупата на Европа, първенството на Италия (7 пъти), Серия „Б“, Копа Италия и Суперкупата на Италия (4 пъти). Освен това помага на „Скуадра адзура“ да се изкачи на световния връх през 2006 година.

Вижте видео с първия гол на играча:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА