Last news in Fakti

5 Април, 2023 06:59 1 453 0

Челси и Ливърпул пак удариха на камък

  • челси-
  • ливърпул-
  • футбол

По-добрите положения в срещата бяха за "сините от Лондон", но те и така не успяха да се разпишат

Челси и Ливърпул пак удариха на камък - 1
Снимка: БГНЕС

Челси и Ливърпул завършиха 0:0 в отложен мач от 8-ия кръг на Висшата лига. По-добрите положения в срещата бяха за "сините от Лондон", но те и така не успяха да се разпишат. Гол на Рийс Джеймс през първата част бе отменен поради засада, а попадение на Кай Хаверц през втората част също не бе зачетено, тъй като германецът игра с ръка. С това равенство Челси остава на 11-а позиция с актив от 39 точки, докато Ливърпул е 8-и с 43 пункта на сметката си.

В началните минути се откри първата по-сериозна възможност в мача, след като футболист на Челси се измъкна от противниковата защита, преодоля Алисон и опита да завърши на опразнената врата, но Ибрахима Конате изскочи и блокира топката пред голлинията.

В 12-а минута Бен Чилуел бе намерен в наказателното поле и центрира чудесно към Кай Хаверц, но Алисон скъси бързо дистанцията и успя да блокира опита на нападателя. В 24-а минута Челси изпълни корнер, при който Енцо Фернандес получи в наказателното поле, топката бе изчистена, но Рийс Джеймс връхлетя върху нея и със силен удар не остави шансове на Алисон да реагира. Страничният съдия вдигна флага си засада, а след преглед с ВАР решението на арбитъра бе потвърдено.

Малко след това Кай Хаверц бе изведен на чудесна позиция, но ударът му по диагонала нямаше нито сила, нито точност и топката напусна очертанията на терена в аут. Във втората минута на добавеното време Джо Гомес овладя топка извън наказателното поле и опита силен изстрел, но Кепа реагира добре и изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар Фабиньо бе сам и отправи мощен изстрел, но Уесли Фофана се намеси в последния момент, за да спаси сигурен гол.

В 47-а минута Матео Ковачич получи в наказателното поле на противника на чиста позиция и останал очи в очи с Алисон изпрати топката над напречната греда. Голям пропуск за Челси! Ливърпул отново се пропука в отбрана в 50-а минута, а Кай Хаверц бе изведен сам срещу вратаря, но след рикошет топката влетя във вратата на мърсисайдци. Попадението бе обаче отменено поради игра с ръка на нападателя на "сините от Лондон".

В 60-а минута Дарвин Нунес добре отне топката на фланга и напредна с нея, като реши накрая да стреля от разстояние. Опитът му бе силен, но Кепа бе на позиция и улови. Тринадесет минути преди края на редовното време Бен Чилуел добре свали топката за Жоао Феликс, който оправи мощен изстрел, но кълбото прелетя високо над напречната греда.

Това бе и всичко по интересно около сблъсъка, а Челси и Ливърпул не успяха да излъчат победител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА