Last news in Fakti

12 Април, 2023 23:59 1 146 0

Милан с минимален аванс срещу Наполи на "Сан Сиро"

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • милан-
  • наполи

"Росонерите" се наложиха с 1:0

Милан с минимален аванс срещу Наполи на "Сан Сиро" - 1
Снимка: БГНЕС

Милан победи Наполи с 1:0 на "Сан Сиро" в първи мач от четвъртфиналния сблъсък от Шампионската лига помежду им.

Още в първата минута Наполи можеше да открие резултата, след като гостите атакуваха през десния фланг, а след опасно подаване в наказателното поле топката достигна до Хвича Кварацхелия, който стреля от близко разстояние, но ударът му бе блокиран от защитник пред голлинията. В 12-а минута Томори сбърка и Наполи веднага организира контраатака, при която Пьотр Зиелински овладя чудесно и стреля от дистаниця, но Менян блесна с феноменално спасяване.

Милан с минимален аванс срещу Наполи на
Снимка: БГНЕС

В 25-а минута дойде първият по-сериозен шанс за домакините. Рафаел Леао пое топката още от центъра, а двама противникови играчи опитаха да го спрат, но португалецът бе неудържим. Накрая нападателят остана сам срещу вратаря и стреля, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб на Алекс Мерет.

Пет минути преди края на първото полувреме Брахим Диас направи страхотно движение в центъра, с което се измъкна от противников играч, а след това напредна с топка в крака и отклони към Рафаел Леао, който с едно докосване подаде към Исмаел Бенасер, а последният стреля без да се колебае в близкия ъгъл на Алекс Мерет, който не успя да реагира добре и резултатът бе открит - 1:0 за Милан.

Милан с минимален аванс срещу Наполи на
Снимка: БГНЕС

Оливие Жиру добре запази топката в наказателното поле в последната минута на редовното време за първата част, след което отклони към Сандро Тонали, но ударът на полузащитникът не бе точен. Това бе добър шанс за Милан. В третата минута от добавените четири Бенасер центрира от пряк свободен удар, а Симон Кяер връхлетя върху топката, но изстрелът му разтресе напречната греда. Късмет за Наполи! Това бе и всичко по-интересно през първото полувреме.

Милан с минимален аванс срещу Наполи на
Снимка: БГНЕС

Втората част започна значително по-спокойно. В първите 10 минути отсъстваха чистите голови положения, като Наполи бе по-активният отбор, но не успяваше да създаде достатъчно опасни положения пред противниковата врата. В 73-а минута Андре Замбо Ангиса получи втори жълт картон и респективно, след като закъсня с влизането си и удари Тео Ернандес. Наполи остана с 10 човека на терена.

В 87-а минута дойде може би най-опасното положение през втората част, след като Джовани Ди Лоренцо бе на добра позиция в наказателното поле и опита удар, но Менян направи чудесно спасяване, избивайки в корнер. Секунди след това Оливейра бе намерен на пеналтерията и футболистът на Наполи стреля с глава, но топката профуча над напречната греда.

Милан с минимален аванс срещу Наполи на
Снимка: БГНЕС

Милан е в колеблива форма, като има само една победа в последните си шест мача във всички турнири. "Росонерите" триумфираха преди 10 дена срещу Наполи като гост с 4:0, като ще се надяват това да е тласък и за днескашния двубой. Милан отстрани Тотнъм на осминафиналите в Шампионската лига с общ резултат 1:0.

Милан с минимален аванс срещу Наполи на
Снимка: БГНЕС

Наполи се бори на два фронта, като тимът на Лучано Спалети е първи в Серия А и е много близо до титлата във вътрешното първенство. Отборът е в серия от осем поредни победи като гост във всички състезания, допускайки едва едно попадение. Наполи е считан за скрит фаворит да играе финал на тазгодишното издание на Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА