Last news in Fakti

14 Април, 2023 11:46 1 311 4

Милиардер от Хонконг си търси партньор, за да влезе във Формула 1

  • хонконг-
  • калвин ло-
  • формула 1-
  • спорт

Сега явно Ло е поел в нова посока

Милиардер от Хонконг си търси партньор, за да влезе във Формула 1 - 1

Милиардерът от Хонконг Калвин Ло обяви, че обмисля възможността да подкрепи някой от новите отбори, които искат да влязат във Формула 1. Магнатът влезе в ролята на потенциален инвеститор в спорта през миналата година, когато коментира, че не е решил дали да подкрепи вече съществуващ тим от Формула 1 или да стартира нов проект. Сега явно Ло е поел в нова посока.

Срокът за подаване на документите на кандидатите за място във Формула 1 изтича на 30 април, но от ФИА вече направиха уговорката, че може да бъде удължен по „административни причини”.

Ло е главен изпълнителен директор на застрахователния гигант RE Lee International и вече има установени контакти с Уилямс, тъй като участва в сделката по продажбата на тима на Дорилтън Кепитал през 2020 година, но той даде да се разбере, че не планира развитие на действията си в тази посока.

„Мога да кажа, че участието ще е чрез инвестиционни компании, които да инвестират в отбор. Това е максимумът, който мога да кажа, особено сега, когато говорим за съревнованието за влизане на нови отбори за 2026 година”, обясни Ло пред агенция Ройтерс.

От агенцията обаче допълниха, че Ло е отхвърлил възможността да участва в проекта Андрети/Кадилак, както и в този на Hitech GP, което ни връща към идеята за Panthera Team Asia.

„Финансовата част, ако искайте вярвайте или не, за мен не е най-големият проблем – допълни милиардерът пред агенцията. – Най-трудното е събиране на хора с опит и познания, механици, сглобяването на целия екип, хората, които да работят заедно. Сега има няколко възможности и ние преговаряме много сериозно с няколко отбора.”

Ло потвърди, че единият отбор, с който е преговарял, вече е подал документи за участие във Формула 1, а другият все още „действа зад кулисите”. Той отново изтъкна тезата си, че в момента Формула 1 се фокусира твърде много върху Щатите, вместо да обръща повече внимание на Азия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    1 4 Отговор
    Хараби.. аз сам милиунер-ша са сдушим сас тоз чайна таун тарикат! Ама ми са струва чи ут милиардер ша стани просто....про. ст бачкатор, щот сас разни хватки и шашми ша му земем парете. Щот койту са е фанал сас ром, невинаги пичели!
  • 2 Новичок

    6 1 Отговор
    Да звънне на Бойко ,и той е милиардер.Може да кръстят отбора "Азиатските тигри от Бистрица"
  • 3 Мимо

    1 2 Отговор
    Аз си помислих, че е гей и си търси партньор за търбушене и щях да се предложа. Ще отпраша за Китай с 200.
  • 4 Пич

    1 3 Отговор
    Този мзньоч със сигурност си търси партньор , но не е казал откровено , кой , къде иска да влиза !!!