Last news in Fakti

15 Април, 2023 19:05 809 0

Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига

  • брайтън-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига

"Сините" отстъпиха с 1:2

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Брайтън победи Челси с 2:1 в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за "чайките бяха дело на Дани Уелбек и Хулио Енсисо, а за "сините" точен бе Конър Галахър. Челси отново разочарова с представянето си, а атакуващият футбол на Брайтън направи чудесно впечатление. С тази победа "чайките" са 7-и с актив от 49 пункта, а "сините от Лондон" остават на 11-а позиция с 39 точки.

Първият удар в срещата дойде в 7-а минута, след като Михайло Мудрик си освободи пространство и опита удар извън наказателното поле, но топката прелетя на сериозно разстояние встрани от левия страничен стълб на Санчес. Секунди след това Каору Митома направи феноменален пробив, преодолявайки с лекота Трово Чалоба, а накрая японецът отклони към Алексис МакАлистър, който стреля опасно, но кълбото профуча на сантиметри от вратата на Кепа.

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

Натискът на Брайтън продължи, тъй като Евън Фъргюсън бе на добра позиция и веднага стреля, но топката се отби от напречната греда на вратата на "сините". Късмет за Челси! В 13-а минута лондончани организираха хубава атака, в която Енцо Фернандес се прояви чудесно, а Мудрик напредна с топка в крака, преди да отклони към Конър Галахър, който шутира, а след получилият се рикошет в бранител на Брайтън, кълбото влетя в мрежата на "чайките" - 1:0 за Челси.

В 26-а минута Каору Митома отново впечатли с феноменална индивидуална техника, като преодоля няколко противникови играчи и накрая стреля от ръба на пеналтерията, но Кепа блесна с изумително спасяване с една ръка. Малко след това Алексис МакАлистър си освободи пространство и опита удар от разстояние, който премина малко встрани от вратата на Кепа.

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

Нов шанс за Брайтън се появи в 33-а минута, след като топката бе центрирана към младия нападател Евън Фъргюсън, който отправи чудесен изстрел с глава, но Кепа отново реагира превъзходно, избивайки с една ръка в корнер.

В 42-а минута Челси се пропука в отбрана. Дани Уелбек бе намерен в наказателното поле, след великолепното центриране на Паскал Грос, а нападателят завърши превъзходно с глава, оставяйки Кепа безпомощен - 1:1.

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

В четвъртата минута на добавеното време пред "сините от Лондон" се откри чудесна възможност, като Кристиан Пулишич получи в опасна зона до пеналтерията и отправи изстрел, който се отби от страничната греда на Брайтън. Късмет за "чайките"! Това бе и всичко за първото полувреме.

В началото на втората част Брайтън отново имаше страхотен шанс да отбележи гол, след като футболист на "чайките" се измъкна в наказателното поле и опита изстрел по диагонала, но за пореден път Кепа реагира по великолепен начин и отрази. В 59-а минута Хулио Енсисо реши да задържи топката и се шмугна през защитата, за да стигне до наказателното поле. Оттам той оправи удар, който срещна десния страничен стълб на Кепа. Късмет за Челси!

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

В 65-а минута Рийс Джеймс центрира опасно, а вратарят изби, но Мудрик опита да добави. Изстрелът срещна краката на Санчес и се отклони встрани. Само пет минути след това Хулио Енсисо получи качествен пас, отскубна се от персоналния си пазач и прати смайващ далечен удар в горния ляв ъгъл. Феноменален гол - 2:1 за Брайтън.

 Челси отново разочарова, загуби от Брайтън във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

В добавеното време на срещата Михайло Мудрик опита изстрел от разстояние, който прелетя над напречната греда на Санчес. Това бе и всичко по-интересно около сблъсъка, в който Брайтън надделя над Челси с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА