Last news in Fakti

15 Април, 2023 21:29 1 413 0

Холанд пак блести при лесен успех за Ман Сити

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • лестър-
  • ерлинг холанд-
  • висша лига

"Гражданите" надвиха Лестър с 3:1

Холанд пак блести при лесен успех за Ман Сити  - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити не срещна особено проблеми и надви Лестър с комфортното 3:1 в двубой от поредния кръг на Висшата лига. Джон Стоунс откри резултата още в петата минута. Ерлинг Холанд удвои само осем минути по-късно. Отново Холанд беше точен в 25-а минута, а почетното попадение за "лисиците" беше дело на Келеши Ихеаначо.

“Гражданите” започнаха много напористо двубоя още от първата минута и се настаниха и в наказателното поле на своя противник. Те успяха да излязат напред в 5-ата минута, когато отбраната на Лестър не успя да изчисти на няколко пъти топката след корнер, а в крайна сметка до нея стигна Джон Стоунс, който с великолепен удар с левия крак преодоля съпротивата на Даниел Иверсен за 1:0.

Само няколко минути след това Чаглар Союнджу влезе доста нескопосано в краката на Джак Грийлиш и домакините претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена. В крайна сметка “гражданите” получиха 11-метров наказателен удар по-малко от минута по-късно, след като отново Грийлиш центрира, а Вилфред Ндиди отклони топката с ръка, която бе високо вдигната. Зад топката застана Ерлинг Холанд и покачи на 2:0 след по-малко от четвърт час игра.

Играчите на Манчестър Сити стигнаха до трето попадение още в 25-ата минута, когато Кевин Де Бройне отне на Ндиди в средата на терена, след което успя по брилянтен начин да изведе норвежкия голмайстор пред себе си, а Холанд не срещна никакви проблеми да завърши за 3:0.

Домакините значително намалиха темпото през второто полувреме, като постепенно гостите успяха леко да се окопитят и стигнаха до заслужен гол. Това се случи петнайсет минути преди изтичането на редовното време, след като Хари Соутер стигна пръв до центриране след корнер, а след намеса на Едерсон Келеши Ихеаначо се оказа на правилното място и отбеляза за 3:1.

Това се оказа последната интересна ситуация в срещата, като до края аванса на "гражданите" се запази, а те намалиха разликата в класирането до лидера Арсенал до само 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА