Last news in Fakti

19 Април, 2023 19:20 684 0

Футболен президент разпитван от полицията за дискриминация към бивш треньор

  • ница-
  • жан-пиер ривер-
  • полиция-
  • футбол-
  • кристоф галтие

Наставникът на Пари Сен Жермен напълно отрече, че е имал тенденциозно отношение към футболисти с различна религия или с различен цвят на кожата, в каквото бе обвинен

Футболен президент разпитван от полицията за дискриминация към бивш треньор - 1

Президентът на Ница Жан-Пиер Ривер е разпитван от полицията относно обвиненията в дискриминация към бившия треньор на тима Кристоф Галтие. Наставникът на Пари Сен Жермен напълно отрече, че е имал тенденциозно отношение към футболисти с различна религия или с различен цвят на кожата, в каквото бе обвинен.

В Ница се подготвят за реванша от четвъртфиналите на Лигата на конференциите срещу Базел, но срещата остава в сянката на скандала. Липсата на реакция от страна на играчите на клуба и ръководството бе критикувана от медиите във Франция. Според “Екип” шефовете на клуба са инструктирали всички служители да не говорят по темата.

Прокуратурата на Ница започна разследване миналата седмица. Органите на реда претърсиха офисите на клуба, конфискували са определи документи, свързани с трансфери и напускането на Галтие, и са разпитали някои от шефовете, включително президента Жан-Пиер Ривер. Според радио “Монте Карло” вчера директорите на Ница са говори със служителите. Те са потвърдили съществуването на имейла, с който започна скандала.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА