Last news in Fakti

19 Април, 2023 23:57 1 999 0

Интер е на 1/2-финал в Шампионската лига след голово шоу с Бенфика

  • интер-
  • бенфика-
  • шампионска лига-
  • футбол

Двата тима завършиха 3:3 на "Джузепе Меаца"

Интер е на 1/2-финал в Шампионската лига след голово шоу с Бенфика - 1

Интер и Бенфика завършиха при резултат 3:3 на "Джузепе Меаца" в мач реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Мачът започна спокойно, но Интер контролираше събитията на терена. В 14-а минута италианският тим организира бърза атака, при която Лаутаро Мартинес и Николо Барела размениха подавания, а накрая последният се спря в наказателното поле и отправи техничен удар, който се оказа неспасяем за Влаходимос - 1:0 за Интер.

В 31-а минута дойде и първият по-сериозен шанс за Бенфика, след като Грималдо изпълни пряк свободен удар с левия си крак, който летеше застрашително към вратата на Онана, но стражът на Интер реагира добре и спаси.

Две минути след това Лаутаро Мартинес бе намерен добре в наказателното поле и отправи удар с глава, при който Влаходимос не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в мрежата му. Попадението обаче бе отменено поради нарушение на аржентинския нападател, който си помогна с ръка във въздуха.

Секунди по-късно Грималдо завъртя чудесно топката от корнер, намирайки свой съотборник. Но ударът на играч в червено се озова право в ръцете на Онана.

В 38-а минута Рафа Силва направи хубав пробив на дясното крило, след което центрира в зоната на пеналтерията, където сам бе Фредрик Аурснес. Норвежецът се изстреля рязко и не даде шанс на Андре Онана, успявайки да отправи страхотен прострелен удар с глава под напречната греда - 1:1.

Това бе и всичко за първата част.

Двата отбора започнаха динамично, като Бенфика по-активният отбор, но не успяваше да създаде чисти голови положения. В 65-а минута Федерико Димарко се отличи с чудесен пас, който намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле, а аржентинецът се възползва от ситуацията и стреля в горната вътрешна страна на мержата - 2:1 за Интер.

В 78-а минута Федерико Димарко отново достави пас по конец в наказателното поле, където беше Хоакин Кореа, а последният овладя и бързо я прати в десния ъгъл след рикошет в гредата. Страхотен гол - 3:1 за Интер.

Давид Нереш от Бенфика в 83-а минута имаше възможност да намали резултата, но силният му удар се отби от дясната греда на Онана. Три минути преди края на редовното време Алехандро Грималдо центрира от пряк свободен удар, а Антонио Силва се отскубна от опеката на съперников играч и насочи изстрел с глава от ръба на малкото наказателно поле, право в левия ъгъл. Онана не успя да се намеси добре и резултатът бе намален - 3:2.

Португалският тим не се предаде и в петата минута от добавеното време Петър Муса връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с нисък удар в средата на вратарата, правейки резултата 3:3.

Интер успя да вземе солидна преднина в първия мач, след като победи Бенфика с 2:0 в Португалия. Италианският тим няма загуба от тези съперник в трите срещи, които са изиграли помежду си. Съставът на Симоне Индзаги загуби последните си три домакински срещи в Серия А, като не успя и да се разпише. Ако Интер отстрани Бенфика, то тимът ще срещне Милан на полуфиналната фаза.

Бенфика няма победа в последните си три двубоя във всички турнири, но ще се надява на чудо в гостуването си на Интер. Португалският тим е известен със своята атака и агресивен стил на игра, но в мача ще трябва да разчита и на солидна отбрана. Основното оръжие на Бенфика е Гонсало Рамош, който има 7 гола и 3 асистенции в 10 мача в Шампионската лига през този сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА