Last news in Fakti

25 Април, 2023 11:25 1 018 2

Вили Вуцов: Не ме е страх, свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня

  • вили вуцов-
  • янтра габрово-
  • футбол-
  • втора лига

Специалистът замени Живко Желев на треньорския пост

Вили Вуцов: Не ме е страх, свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня  - 1

Вили Вуцов ще води Янтра в последните седем мача до края на сезона във Втора професионална лига. Специалистът замени Живко Желев на треньорския пост и се нагърби със задачата да измъкне тима от кризата, в която се намира и да го изведе до успех в битката за оцеляване. Малцина треньори биха заложили реномето си в тази трудна ситуация, предвид нелеката програма на отбора, но за Вили Янтра е малко по-специален отбор.

„Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Да, не ми е приятно, че такава ми е съдбата, но ако бяха други обстоятелствата и добри резултатите, най-вероятно нямаше да ме поканят. Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. На този стадион е обликът на баща ми, фамилията ми е от тук. Нямам право на ези–тура. Дошъл съм, за да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо игрово и точково състояние. Иска се първо да се спасим, по-нататък ще мислим за друго. Трябва да се стабилизира състава игрово, а добрите игри трябва да носят и добри резултати“, сподели специалистът.

Вуцов разкри какво най-бързо иска да промени в играта на отбора.

„Гледах последния мач на запис и не ми хареса играта определено, без да обвинявам никого. Гледах и срещите със Спартак и Етър. Искам отборът ми да има много по-голяма яснота и в двете фази – в атака и в защита, искам да има и много по-голяма агресия. Като говоря за агресия много хора си мислят, че ще се бием. Не, няма да се бием. Искам момчетата да играят много по-бързо, да са по-близко до съперника, по-бързо да пресират, да тръгват по-бързо с топката и да не ги е страх. Да няма страх е най-важното нещо. Аз съм го казал вече на момчетата и го повтарям навсякъде – ако бием, бият те, ако паднем – падам аз. Така че аз съм зад тях и те трябва да играят спокойно. Да имат самочувствието и спокойствието, защото аз съм убеден, че възможностите им са съвсем други. Просто трябва да се отпуснат малко, да забравят всичко лошо и да играят с най-голямото желание“

Това ще бъде вторият период на Вили Вуцов в Янтра. Първият беше в началото на треньорската му кариера, преди цели 21 години. Тогава младият наставник помогна на Янтра да се пребори за влизане в „Б“ група, след успех в баража срещу Шумен. Под негово ръководство габровският клуб спечели и първия си и единствен до момента турнирен трофей – Купата на Аматьорската лига, след победа на финала над Родопа с 2:0.

„Ако правим паралел, то миналия път, когато дойдох в Янтра, не познавах изобщо играчите. Сега съм доста по-запознат с момчетата. Има доста хора, които познавам, има и по-млади момчета, за което се радвам. Аз не се страхувам да работя с младите, напротив, това ми е етикет да работя с по-млади играчи“.

Любопитен факт е, че Вуцов ще направи повторния си дебют начело на Янтра с мач срещу отбора, в който последно работи в края на миналата година – Крумовград. Мачът с третия във временното касиране е идната събота в южния град.

„Съдба, какво друго мога да кажа. Няма обаче сантименти във футбола. Вчера се забравя и има евентуално утре. Ама утре минава през днес. Отидох и мисля, че направих доста неща за Крумовград. Благодарен съм на всички хора там и няма нито един човек, с който да съм в лоши отношения или пък да имам лоши спомени. На нас ни трябват точки, на тях също им трябват точки. Излизаме, 90 минути сме тежки противници, след това се прегръщаме, целуваме и продължаваме напред. Друг път няма“

За феновете на Янтра, които натрупаха доста негативни емоции в последните мачове на отбора, Вуцов каза:

„Искам да ги накараме отново да се усмихнат. Да играем по-добре, те да подкрепят отбора, да вярват в отбора и да се вдигаме заедно нагоре. Те да помагат и ние съответно да ги направим по-добри, по усмихнати, по доволни. От нас зависи да ги накараме да си ходят след мач щастливи, а от тях – да дойдат и да ни подкрепят“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай араб

    1 1 Отговор
    Вили , ти си добър треньор
  • 2 Вилиту

    1 1 Отговор
    Е готин, амаа. Абе, за тоя отбор става.