Last news in Fakti

30 Април, 2023 11:43 3 125 6

Нов скандал с Макс Верстапен

  • верстапен-
  • формула 1-
  • азербайджан-
  • гран при-
  • джордж-
  • ръсел

Днес предстои Гран При на Азербайджан от 14:00 часа 

Нов скандал с Макс Верстапен - 1
Снимка: БГНЕС

Двукратният световен шампион Макс Верстапен отново се забърка в скандал по време на състезателния уикенд от Формула 1 в Азербайджан. В събота се проведе първия спринт за сезона, а в него Макс се удари с Джордж Ръсел, предава gong.bg.

На нидерландеца му се наложи да кара с щети по колата цели 17 обиколки, тъй като инцидентът се случи още на първи завой след старта. Все пак спринтът продължи, а Макс не успя да се бори за победата, но завърши трети. Неговият сътборник Чеко Перес спечели. След финала обаче Верстапен и Ръсел бяха хванати в една разправия, в която нидерландецът бе инициатор. Той отиде при пилота на Мерцедес, за да потърси обяснение, имаше и кратка размяна на думи, която завърши с усмивка на Макс и: "Следващият път очаквам същото и от мен".

Пилотът на Ред Бул е уверен, че грешката е на британеца. Късно след квалификацията и двамата дадоха редовните си интервюта, а Ръсел изобщо не отстъпи на двукратния шампион.

"Бях изненадан, помислих си, че идва да ме поздрави за доброто състезание и битката. От моя гледна точка аз вече бях от вътрешната страна и завоят беше мой. Не очаквах, че той ще се опита да задържи позицията от външната страна. Още от 8-годишен и в картинга знаеш, че завоят е твой, когато си от вътрешната страна в края. И ако минаваш от външната страна поемаш риск. Аз съм тук да се боря и да печеля, няма просто да му помахам и да го пусна, защото е Макс Верстапен в Ред Бул", коментира Джордж Ръсел.

Ситуацията, разбира се, бе разгледана и от нидерландския пилот след края на спринтовото състезание.

"Джордж е много добър в това да намира обяснения и извинения. Всички имахме студени гуми. Не мисля, че рискувах нещо с външната си позиция. Имах право да съм там, оставих му достатъчно място. За да вземете завоя в такава битка гума до гума, трябва двамата да работите заедно. Очевидно той не го направи", бе мнението на Макс Верстапен.

Днес предстои Гран При на Азербайджан, където Макс ще стартира втори зад Шарл Льоклер. Голямата надпревара започва в 14:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново

    14 9 Отговор
    Най тъпия шампион въ Ф1 от както съществува .
    Най арогантния и с най голям риск за другите пилоти.
    ТоИ бих го изхвърлил от Ф1 завинаги

    Коментиран от #4

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Обидите Са Грозно Нещо
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джоко

    6 0 Отговор
    Малко са пилотите в последните 30 години които не проявяват крайна агресия и да печелят. Сещам се само за шампиони като Менсъл, Деймън Хил и Хакинен. Всичко друго залага на безпардонно шофиране с реск на макс. Такъв е спорта вече за жалост.
  • 6 Русофил

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    Катастрофите са най-атрактивното нещо във Ф1.