Last news in Fakti

5 Май, 2023 10:27 1 667 0

Собствениците на Манчестър Сити купиха 13-и клуб

  • футбол-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • баия

Консорциумът City Football Group вече притежава и бразилския Баия

Собствениците на Манчестър Сити купиха 13-и клуб - 1

В закупуването на нови клубове в различни точки на света продължават да инвестират собствениците на Манчестър Сити. Консорциумът City Football Group вече притежава и бразилския Баия, като той се превръща в тринадесетия клуб в „колекцията” на катарците.

Баия се подвизава в първото ниво на бразилския футбол и е печелил два пъти титлата в Бразилия, а за последно това се случва през 1988.

„В Бразилия футболът е спорт номер 1, но не се развива както трябва от икономическа гледна точка, както се случва в Европа в последните 20 години. Днес Висшата лига е това, което е заради начина на структуриране. Ще зависи от нас и останалите клубове в Бразилия да издигнем бразилското първенство. Потенциалът е изключителен. Тук се раждат най-големите таланти в света. Не можем да пропуснем тази възможност и искаме да помогне,” сподели Феран Серано, който е един от отговорните фактори в City Football Group.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА