Last news in Fakti

8 Май, 2023 11:00 1 022 0

Микел Артета разкри нестандартния метод, с който мотивирал футболистите за мача

  • арсенал-
  • микел артета-
  • нюкасъл-
  • висша лига-
  • футбол

Поражението през миналия май унищожи шансовете на "артилеристите" да завършат в челната четворка и тогава бяха изпреварени от големия съперник Тотнъм за място в Шампионската лига. Днешната победа обаче запази надеждите на лондончани да спечелят титлата

Микел Артета разкри нестандартния метод, с който мотивирал футболистите за мача - 1

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че е пуснал видеозапис от загубата на неговия отбор от Нюкасъл преди година преди победата с 2:0 от 35-ия кръг в Премиър лийг на "Сейнт Джеймс Парк" тази вечер. Поражението през миналия май унищожи шансовете на "артилеристите" да завършат в челната четворка и тогава бяха изпреварени от големия съперник Тотнъм за място в Шампионската лига. Днешната победа обаче запази надеждите на лондончани да спечелят титлата.

"Трябваше да почувстват горчилката. Не беше достатъчно само да говорим за това. Не само играчите, но и всички в щаба. Това усещане, че не направихме достатъчно в този ден. Думата беше болка и след това желание за отмъщение. Когато имаш въпросителни, трябва да ги разрешиш. Когато имаш емоциите, които имахме миналата година, трябва да ги почувстваш отново, да осъзнаеш колко са гадни и да подходиш към срещата по различен начин. Момчетата този път направиха всичко правилно", каза Артета след мача.

След 35 изиграни мача Арсенал се намира на второто място в Премиър лийг и изостава на 1 точка от лидера Манчестър Сити, който обаче е и с мач по-малко. В следващия кръг “артилеристите” приемат приятната изненада на сезона Брайтън, докато “гражданите” гостуват на един от най-посредствените отбори през настоящата кампания - Евертън.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА