Last news in Fakti

10 Май, 2023 08:30 1 069 0

Саша Илич прати Де Нойер във фризера защото го вбесил с несериозно отношение

  • брадли де нойер-
  • футбол-
  • цска-
  • саша илич

Много е вероятно 25-годишният флангови играч да не излезе оттам до края на кампанията, въпреки че на “армейците” на практика предстоят пет финала по пътя към титлата

Саша Илич прати Де Нойер във фризера защото го вбесил с несериозно отношение - 1

Треньорът на ЦСКА Саша Илич показа здрава ръка и прати нидерландеца Брадли де Нойер във фризера, “Тема Спорт”. Много е вероятно 25-годишният флангови играч да не излезе оттам до края на кампанията, въпреки че на “армейците” на практика предстоят пет финала по пътя към титлата.

При победата с 5:1 над Ботев (Враца) Де Нойер бе в групата за двубоя, но само за да я попълни. Очаквано той така и не се появи в игра. За последно Брадли бе на терена във вечното дерби с Левски (0:0), като в следващите 4 двубоя или не попадаше сред 20-те, или стоеше на пейката.

Причините за решението на Илич са няколко. Основната е, че нидерландецът е вбесил наставника с несериозно отношение. Отделно от това, колкото е полезен в някои двубои, в други той често е носил щети на състава. През кампанията левият бек беше гонен два пъти, а три пъти стана причина да бъде отсъждана дузпа срещу “червените”. Така бе и срещу Левски, когато Густаво Бусато поправи грешката му в последната минута след изпълнения от Ивелин Попов наказателен удар. Срещу Черно море за Купата на България обаче действията му бяха решаващи и Атанас Илиев вкара от бялата точка, а варненци достигнаха до полуфиналите с победа на “Армията”.

През сезона Де Нойер е бил на терена в 20 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. В евротурнирите бе на игрището в 4 срещи, а в турнира за купата - в два. Пропусна и двата мача с Базел заради глупаво изкаран червен картон срещу Сейнт Патрикс, не игра и в двете срещи с Лудогорец. Тоест не е бил на терена и в 4-те сблъсъка на ЦСКА с най-силните му опоненти от началото на кампанията. Отделно от това бе сред най-слабите и в двата мача с Левски.

На негово място Илич разчита на Тибо Вион, който обаче виси с картони и при следваща санкция ще пропусне два мача. Само това може да е причина за евентуалното завръщане на Де Нойер в някои от следващите мачове.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА