Last news in Fakti

11 Май, 2023 10:44 861 0

Лигата на конференциите обещава зрелище тази вечер

  • лига на конференциите-
  • футбол-
  • уест хам-
  • фиорентина

Два от отборите влизат като сериозни фаворити за класиране на финала

Лигата на конференциите обещава зрелище тази вечер - 1

Първите полуфинали във второто издание на Лигата на конференциите ще се изиграят тази вечер от 22:00 часа. Два от отборите влизат като сериозни фаворити за класиране на финала, който ще се изиграе на 7 юни на "Фортуна Арена" в Прага. Това са английският Уест Хам и италианският Фиорентина. Дали те ще оправдаят този си статут и ще вземат удобна преднина съответно срещу АЗ Алкмаар и Базел преди реваншите след седмица?

Уест Хам се усеща на гребена на вълната преди домакинството си на АЗ Алкмаар, след като през уикенда победи Манчестър Юнайтед у дома и така направи огромна крачка съм това да запази мястото си Премиър лийг. Тимът на Дейвид Мойс вече има седем точки аванс пред Лестър и Лийдс, така че трябва да стане чудо "чуковете" да изпаднат до края на сезона. В Европа лондончани играят много силно и нямат загуба в 12 поредни срещи. Отборът трябва обаче да покаже, че си е взел поука от миналия сезон, когато отпадна именно на полуфиналите в Лига Европа от Айнтрахт (Франкфурт), който впоследствие спечели трофея.

АЗ Алкмаар е финалист в турнира за Купата на УЕФА от 1981 година, но достига до полуфинал в евротурнирите за първи път от сезон 2004/05. В Ередивизи тимът на Паскал Янсен в момента е на четвърто място, като изостава само на две точки зад третия Аякс и има аванс от шест пункта пред Твенте. По пътя си към финала АЗ отстрани Лацио, а след това се справи и с Андерлехт след дузпи, което показва, че нидерландският тим не бива да бъде подценяван.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА