Last news in Fakti

20 Май, 2023 09:20 1 216 3

Везенков и Олимпиакос се класираха на финал в Евролигата от шест години насам!

  • олимпиакос-
  • евролигата-
  • баскетбол-
  • александър везенков-
  • спорт

Така в неделя от 20:00 часа българско време Олимпиакос ще се изправи срещу Реал Мадрид в битката за трофея

Везенков и Олимпиакос се класираха на финал в Евролигата от шест години насам! - 1

Отборът на Олимпиакос се класира за финала на Евролигата за първи път от сезон 2016/17 насам! Тимът на старши треньора Йоргос Барцокас, в чиито редици е и най-полезният играч в турнира Александър Везенков, достигна до битката за титлата, след като елиминира Монако със 76:62 (14:20, 15:21, 27:2, 20:19) в първия полуфинал за деня в зала "Жалгирио Арена" в Каунас. Така в неделя от 20:00 часа българско време Олимпиакос ще се изправи срещу Реал Мадрид в битката за трофея. "Лос бланкос" елиминираха за втора поредна година големия си съперник в лицето на Барселона, надигравайки го със 78:66 във втория полуфинал за вечерта.

Везенков, който през вчерашния ден бе определен за MVP на основната фаза от сезона, се представи на изключително високо ниво през второто полувреме и поведе отбора си към знаменития обрат. Спортист №1 на България за миналата година завърши срещата като най-резултатен сред всички състезатели в срещата със своите 19 точки, към които добави 6 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за коефициент на полезно действие от 19. При стрелбата си лидерът на "червено-белите" бе 5/8 от зоната за две точки, 2/6 от тройката и 3/4 от наказателната линия, като фантастичното му движение без топка и страхотните му пресечки неведнъж матираха защитата на дебютиращите на Финалната четворка монегаски.

Гръцкият колос изглеждаше обречен след представянето си през първото полувреме, в което тимът направи изключително голям брой грешки и като цяло не успяваше да си осигурява лесни стрелби срещу агресивната защита на опонента. След почивката обаче всичко се промени - старт от 14:0 в третата четвърт осигури пълен обрат на Олимпиакос, като до края на четвъртината тимът допусна само 2 точки в коша си - 27:2! Във финалния период Везенков и компания поддържаха преднината си и заслужено достигнаха до финала.

Така "червено-белите" се класират за девети път в историята си за финала на надпреварата, която за последно са печелили през 2013-а, когато треньор на тима отново е Йоргос Барцокас. Александър Везенков пък се превърна в първия българин, достигал до финалния сблъсък в Евролигата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето, това е успешен спортист -

    2 1 Отговор
    Постоянно на върха, винаги във форма! Не като Григорчо - тука има, тука нема.

    Коментиран от #3

  • 2 браво

    5 2 Отговор
    Да кажем Благодаря на гърците, че изградиха една българска звезда от световен ранг.
    Че нещо на родна почва не се получава тази работа. Имаме куп природни и генетични дадености, а резултатът е кошмарно слаб!
  • 3 не точно

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ето, това е успешен спортист -":

    И двамата а усшещни спортисти.
    Просто единия е по-нагоре в йерархията в своя спорт.
    А Григор и в топ 100 да е, пак ще е най-супешния ни тенесист