Last news in Fakti

20 Май, 2023 22:30 1 952 35

Лудогорец и ЦСКА със зрелищен хикс и оставиха жива интригата за титлата

  • футбол-
  • цска-
  • лудогорец

Двубоят в Разград завърши 2:2

Лудогорец и ЦСКА със зрелищен хикс и оставиха жива интригата за титлата  - 1

Отборите на Лудогорец и ЦСКА не успяха да излъчат победител в голямото дерби от втория плейофен кръг на efbet Лига. Срещата в Разград завърши при резултат 2:2, като освен четири гола, зрителите видяха много спорни ситуации и напрегнати моменти.

Лудогоерц откри резултата чрез Кирил Десподов, но Тобиас Хайнц бързо изравни. Малко преди почивката Маурисио Гарсес направи пълен обрат, но минути след подновяването на играта Игор Тиаго възстанови равенството.

Така разликата на върха в класирането между двата тима се запазва една точка в полза на Лудогорец, а до края на надпреварата остават само още четири кръга.

Началото на двубоя на стадион „Хювефарма арена” се забави с няколко минути заради проблеми с мрежата на една от двете врати. След като те бяха отстранени, главният рефер Георги Кабаков даде начало на срещата.

Първите минути в Разград преминаха в спокойно темпо, но нервите постепенно започнаха да взимат връх. Капитанът на домакините Кирил Десподов получи първия жълт картон в срещата още в 11-ата минута. Атакуващият футболист на „зелените” настъпи лошо Мено Кох в половината на „червените”.

В 16-ата минута дойде и първият спорен момент в мача. Тобиас Хайнц преодоля Франко Русо, а след това се строполи на терена с претенции, че е бил съборен. Реферът Георги Кабаков остави играта да продължи, а асистентите му, отговарящи за ВАР, прецениха, че няма явна съдийска грешка.

Веднага след това положение домакините откриха резултата. Игор Тиаго се пребори за топката с Джонатан Линдсет в центъра на терена, след което тя попадна в Нонато. Той от своя страна видя отлично спринтиращия Десподов отдясно, който с лекота надбяга Амос Юга и с удар по диагонала откри резултата. „Червените” претендираха, че има нарушение на Тиаго срещу Линдсет, но и тези им претенции останаха неуважени.

Футболистите на Саша Илич обаче показаха завиден характер и не се стъписаха от ранното попадение, а дори напротив. Само четири минути след откриването на резултата, ЦСКА изравни чрез Тобиас Хайнц. Нападателят овладя топката, след като Маурисио Гарсес се справи със съпротивата на Франко Русо. Хайнц бе оставен непокрит на няколко метра пред наказателното поле на домакините и с мощен шут от близо 22 метра по диагонала, заби коженото кълбо в горния десен ъгъл на вратата на Серджио Падт.

В 26-ата минута се стигна до неочаквано меле около скамейката на ЦСКА, при което един от помощниците на Саша Илич бе изгонен след два бързи жълти картона. При тъч в полза на Лудогорец, административният директор на „червените” Стойко Сакалиев си позволи да жонглира с топката пред погледа на Франко Русо. Нервите на футболиста на домакините не издържаха и изблъска Сакалиев. Това доведе до бурна реакция от щаба на гостите, който доведе и до червения картон на един от треньорите на ЦСКА.

В 31-ата минута Лудогорец бе много близо до това отново да поведе в резултата. Домакините стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на ЦСКА. Кирил Десподов застана зад топката и стреля много добре. Коженото кълбо рикошира в стената и промени траекторията си, но Густаво Бусато показа завиден рефлекс и изби в корнер.

Четири минути преди почивката ЦСКА удари отново и направи пълен обрат. Голът на „червените” до голяма степен бе „изработен” от колебливата отбрана на домакините. Серджио Падт реши да комбинира с Оливие Вердон отдясно. Той задържа и потърси Якуб Пьотровски, който бе заел позиция на границата на наказателното поле. Бранителят на „орлите” обаче бе притиснат от Марселиньо Кареасо и му отне топката. Той напредна към аутлинията, където бе атакуван от Падт. Кареасо обаче успя да комбинира с Маурисио Гарсес, който прати топката в опразнената от вратаря на домакините врата.

В даденото от съдията продължение се стигна до нови неприятни сцени с Кирил Десподов, който отново бе замерян с бутилки и различни предмети при изпълнение на ъглов удар пред сектора с гостуващи фенове. Веднага след ъгловия удар дойде и краят на първото полувреме.

Втората част започна с цели три промени в състава на Лудогорец. Ивайло Петев извади от Пипа, Франко Русо и Пьотровски, а на техните места се появиха Игор Пластун, Педро Нареси и Кайо Видал.

Само три минути след подновяването на играта, домакините съумяха да стигнат до изравняване на резултата. Кирил Деподов получи отдясно и след серия от финтове срещу Амос Юга, центрира много прецизно към Игор Тиаго. Нападателят на домакините буквално прегази Юрген Матай и не му даде никакъв шанс да играе с топката. Голмайсторът на „орлите” стреля с глава, оставяйки безпомощен Густаво Бусато под рамката.

След изравнителното попадение на „орлите” темпото на „Хювефарма арена” определено спадна. Опасните атаки към двете врати намаляха, като футболистите на двата тима предпочитаха да действат на сигурно и да не предприемат излишни рискове.

Бърнард Текпетей пробва късмета си с далечен шут, но топката попадна право в ръцете на Бусато и не затрудни бразилския страж на гостите. В 66-ата минута Игор Тиаго имаше брилянтна възможност да се разпише отново. Текпетей центрира отляво, нападателят на „орлите” отново се справи с бранител в червено и стреля с глава, но този път в аут.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напишете в гугъл:

    32 12 Отговор
    Как Лудогорец печели титлите си? | СКАНДАЛНО съдийство

    Коментиран от #6, #20

  • 2 Гутьо

    11 6 Отговор
    Оставиха сините джендъри да решават титлата..искам смрът да има.
  • 3 ГОРСКИ

    31 11 Отговор
    Не съм от ЦСКА но съдията явно подпираше отбора на Гелосания!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Оставка на БФС

    31 10 Отговор
    И при двата гола за отбора на Домусичев има нарушения! Неотсъдени дузпи за ЦСКА и пресилени картони за цялата халфова линия само след 20 минути игра!
  • 5 Гаглей

    24 9 Отговор
    Аре бе армейци, спрете тази Разградска прогнила серия

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Цената

    14 25 Отговор

    До коментар #1 от "Напишете в гугъл:":

    Съдията този път доста подпря тирето,ама не му се получи или все пак запази ремито...
  • 7 Гутьо

    15 8 Отговор
    В 23 Мин негъра влиза в краката на червения и няма картон..позоооор закривай .
  • 8 Цената

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "Гаглей":

    Тука няма армейци,има галилейци...
  • 9 Трифон зарезан

    16 1 Отговор
    Кабаков спечели от хикса и не от съседни дуспи. Развали мача. Играе на тото.
  • 10 ЛЕСНИЧЕЙ

    19 20 Отговор

    До коментар #3 от "ГОРСКИ":

    Не съм от Лудогорец, но съдията явно подпираше отбора на бозавото джудже.
  • 11 до Ганглия

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Гаглей":

    Кви армейци, кви пет лева? Минали покрай армията. Титлите на ЦСКА и ЛЕВСКИ от времето на соца трябва да се отнемат защото държавата работеше за тях. Обираха най добрите футболисти от страната и си ходеха със съдиите на всеки мач.

    Коментиран от #29

  • 12 Гутьо

    3 7 Отговор
    А кажете колко червени армейци да бъдем в София срещу говедата.. държавен бюджет има ли има... един страх има един вятър ме вее на кинжал и работата отива на издуй гащи .

    Коментиран от #27, #30

  • 13 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Според мен губим когато ни атакуват .
  • 14 Каранга

    1 5 Отговор
    Сръпска работа .
  • 15 Гутьо

    7 3 Отговор
    Домуса покани Бил Клинтън и от Козяк се почустваха силни..Искам Елеонора Митрофанова в сектор Ге в името на ЦСКА в името на Победата.
  • 16 Гергов

    8 1 Отговор
    Аз няма да съм на дербито с говедата но ще осигуря транспорт предвижване и настаняване на 150 червени армейци в сектор Г на стадион Васил Левски.

    Коментиран от #17

  • 17 Кметицата на Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гергов":

    И аз ще организирам толкова но нямам толкова автобуси.

    Коментиран от #18

  • 18 Гергов

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кметицата на Козлодуй":

    Направи празник на физарядка или направи коремна преса на лост та имам в кметицата гламава..там само от ядра ли разбирате да и....вашстьа мЪъъъ
  • 19 мдаааа

    2 0 Отговор
    Ерата на Стоичков , Пенев , Костадинов , Балъков ...
  • 20 Г-Н

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Напишете в гугъл:":

    Този мач много явно подпираха отбора на г-н Домусчиев. Като гледам видеото, така е било винаги.
    Неотсъдиха две чисти дузпи за ЦСКА и в края
    ВАР естествено, изключително ИСКАХА ДА ДАДАТ дузпа за отбора на гвн Домучиев, но Тиаго е в засада и получава пас след нарушение срещу футболист на ЦСКА.
    АКО СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НЯМА ФУТБОЛ В БЪЛГАРИЯ, Е ЗАРАДИ ЯВНОТО ПОДПИРАНЕ ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ НА ОТБОРА НА ТОЗИ ГОСПОДИН

    Коментиран от #31, #32

  • 21 Гергов

    2 1 Отговор
    На Гриша ще помогна със един батальон 150 червени армейци ултраси от пловдивско , но много добре знае че ако изгуби аз съм ботевист .

    Коментиран от #22

  • 22 Гутьо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гергов":

    Добре кои сме истинските Цесекари..и Домусчиеви са Цесекари кой наклажда тази война в армейските редици .

    Коментиран от #23

  • 23 Наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гутьо":

    Не играем нищо при Илич .Липсва Стойчо да ремонтира червената машина да забуксува и после победите идват .

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Наблюдател

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "Гутьо":

    Дръж се прилично в добър форум .Второ се успокой или намали ракийката .Трето ЦСКА ще е шампион .

    Коментиран от #26

  • 26 Левски 1914

    7 7 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    Четвърто на 09 09 2016г цска ФАЛИРА!
  • 27 Кюстендилеца

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гутьо":

    Като дойдеш на мача, да ми се явиш, искам уставно да те положа по канчето!
  • 28 Абе

    7 3 Отговор
    ДОЛУ оранжевите чорбари,ЛЕВСКИ СОФИЯ ЗАВИНАГИ
  • 29 Гуцката

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "до Ганглия":

    И на Тракия и Чардафон ли да ги връчат?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абе

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Г-Н":

    Хайде пак,под вола теле, Търсят оранжевите мента и,толко си можете жалки скапаняци! ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ ДОЛУ ОРАНЖЕВИТЕ-МЕНТЕ ЧОРБАРИ
  • 32 Прасета

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Г-Н":

    Ква засада ти луд ли си, чиста 1000 процентова дузпа. Не ви е срам вместо да наведена глава, квичите.
  • 33 Тъмно син фен

    4 2 Отговор
    Е еееее , не мога да повярвам !!!!
    Защо толкова много завист и омраза бе хора.
    То от завистливи Левскари , човек един коментар не може да напише.
    Статията за ЦСКА и Лудогорец а само Левскари плюят.
    МНООООООГО ЖАЛКО !!!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Левски 1914

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Тъмно син фен":

    Статията е за цска ТИРЕ София " или преименувания Литекс обединен с Етрополе, цска ФАЛИРА!

    Коментиран от #35

  • 35 Тъмно син фен

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Левски 1914":

    След като статията не е за ЦСКА ,
    Защо толкова сте притеснени и страдате??????? , сън някой не могат да спът ????????