Last news in Fakti

24 Юни, 2023 08:17 523 0

Рафаел Бенитес поема Селта Виго

  • рафаел-
  • бенитес-
  • селта-
  • ливърпул

Той наследява Карлос Карвалял

Рафаел Бенитес поема Селта Виго - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският специалист Рафаел Бенитес е постигнал уговорка със Селта Виго от Ла Лига да подпише тригодишен договор, съобщиха от галисийският клуб, цитиран от "Ройтерс" и БТА.

63-годишният Бенитес, който спечели Шампионската лига с Ливърпул през 2005 година, Купата на УЕФА с Валенсия година по-рано и Лига Европа с Челси през 2013-а. Той ще завръща в професията година и половина, след като бе уволнен от Евертън през януари 2022-а.

Той наследява в Селта Карлос Карвалял и ще води отбора в годината на 100-годишнината му.

Бенитес води Реал Мадрид през сезона 2015-16, но бе сменен само след 6 месеца начело на тима от Зинедин Зидан заради серия от лоши резултати.

"Рафа Бенитес е един от най-успешните треньори в историята на нашата страна и е водил отбори от световна класа в основните европейски първенства", се казва в съобщението на Селта. "В сезона на нашите 100 година, което е незабравимо за феновете, имаме страхотен лидер на пейката", похвалиха се от клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА