Last news in Fakti

24 Юни, 2023 17:16 894 3

ФИФА отложи избора на домакин на световното през 2030-а

  • фифа-
  • световно първенство-
  • домакин

Има несъгласие относно правилата за кандидатстване

Международната федерация по футбол (ФИФА) отложи избора за домакин на Световното първенство за мъже през 2030 година заради несъгласие относно правилата за кандидатстване, както и датата на финалното гласуване, предава БТА.

Изборът на националните федерация бе преместен за последното тримесечие на 2024-а, вместо за първоначално планираната среща през септември следващата година.

Правилата за кандидатстване трябва да бъдат уточнени на заседание на Съвета на ФИФА преди края на октомври, обявиха от организацията и се очаква „процесът на наддаване ще бъде официално стартиран след това“.

Гласуването за домакин на Световното първенство по футбол за жени през 2027-а пък е насрочена за 17 май следващата година. Кандидатурите са четири – на Бразилия и Република Южна Африка, както и две съвместни – на Белгия, Германия и Нидерландия, и на САЩ и Мексико.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Венци

    1 1 Отговор
    И те чакат да видят под масата кой колко ще сложи!
  • 2 Гориил

    2 1 Отговор
    Това е неизбежният резултат от глупостта да се премахне Русия от световния спорт. Нито една победа на западни спортисти няма да се счита за законна и убедителна без участието на Русия.
  • 3 Петър

    1 0 Отговор
    Аз мисля, че се мотаят с избора на домакин за световното през 2030 защото искат това да бъде Украйна и сега търсят как да го направят.