Last news in Fakti

24 Юни, 2023 19:01 759 1

Бедзеки не остави никакъв шанс на Баная в спринта в Нидерландия

  • бедзеки-
  • баная-
  • мото gp-
  • нидерландия

Трети в спринта на „Ассен“ финишира Биндър

Бедзеки не остави никакъв шанс на Баная в спринта в Нидерландия - 1
Снимка: БГНЕС

Марко Бедзеки продължи своята доминация на уикенда за Гран При на Нидерландия в MotoGP, предава sportal.bg. Пилотът на VR46 Дукати не успя да задържи първата си позиция в първите завои на надпреварата, в които той беше изпреварен от Франческо Баная (Дукати) и тръгналия пети Брад Биндър (КТМ). Още в средата на втория тур обаче Бедзеки се справи с Биндър, след което много бързо стопи аванса от половин секунда, който Баная беше успял да отвори.

В началото на четвъртата от 13 обиколки световният шампион допусна една неточност при преминаването на завои №3 и №4, която позволи на Бедзеки да се изравни с него и да го атакува на правата между завои №5 и №6. Маневрата на пилота на VR46 Дукати беше успешна, след което до финала той наложи едно непосилно за Баная темпо и напълно заслужено се поздрави с победата. За него това е първа победа в спринт от началото на годината.

Баная остана второто място, като разликата между него и победителя на финала беше 1.2 секунди. Трети в спринта на „Ассен“ финишира Биндър, който обаче беше наказан с 3 секунди след финала, тъй като прекалено много пъти излезе от границите на трасето в хода на състезанието.

В генералното класиране, въпреки второто си място днес, Баная увеличава своя аванс в битката за световната титла. В нея световният шампион остава начело с актив от 169 точки и преднина от 21 пред Мартин. Днешният победител Бедзеки заема третото място, изоставайки с 31 пункта от лидера Баная.

Последният уикенд в MotoGP преди петседмичната лятна пауза завършва утре в 15:00 часа българско време, когато ще се проведе и основната надпревара за Гран При на Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАРОН

    2 0 Отговор
    Два пъти по- добър и без заводската подкрепа на Дукати.