Last news in Fakti

25 Юни, 2023 19:28 1 418 1

Баная спечели Гран при на Нидерландия в клас Moto GP

  • баная-
  • мотоциклетизъм-
  • нидерландия-
  • гран при

Втори остана Марко Бедзеки (Дукати)

Баная спечели Гран при на Нидерландия в клас Moto GP - 1
Снимка: БГНЕС

Баная спечели Гран при на Нидерландия в клас Moto GP

Италианецът Франческо Баная с Дукати спечели Гран при на Нидерландия в Асен на Moto GP - осми кръг от световния шампионат. Той изпревари сънародника си Марко Бедзеки (Дукати), който в събота спечели спринта и тръгна от първа позиция, и испанеца Алейш Еспаргаро (Априлия). Баная увеличи аванса си на върха на генералното класиране преди лятната пауза, предава БТА.

Трети завърши южноафриканецът Брад Биндър с KTM, но той бе декласиран, след като надвиши ограничението на пистата в края на състезанието. Той се смъкна на четвърта позиция.

Франческо Баная даде време 40:37.540 минути. Бедзеки остана на 1.223 секунда зад него, а Еспаргаро - на 1.925 секунда.

Баная постигна в Нидерландия четвърта победа за сезона след тези в Португалия, Испания и Италия. Французите Фабио Куартаро (Ямаха) и Йоан Зарко (Дукати) отпаднаха, след като се сблъскаха в третата обиколка.

Франческо Баная има вече 194 точки в общото класиране и 35 точки преднина пред испанеца Хорхе Мартин и 36 пред сънародника си Бедзеки.

Испанецът Марк Маркес бе принуден да се откаже от състезанието заради счупено ребро седмица по-рано в Германия. "Това е най-трудният период в кариерата ми", призна испанският пилот. Следващото Гран при на Великобритания на Силвърстоун ще бъде на 6 август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Браво