Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 13:30 1 695 0

Кобрата се бие на 14-ти декември в Германия

  • кобрата-
  • германия-
  • 14-ти декември
Кобрата се бие на 14-ти декември в Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев ще излезе отново на ринга на 14 декември.

Мачът ще бъде в Германия, а съперникът трябва да стане ясен до края на седмицата, съобщи 24 часа.

От менижърската агенция на Кобрата преговарят с трима боксьори. Предстои да се уточни и в кой град ще бъде двубоят.

Последната му среща бе в Шверин, а след успеха над Тони Томпсън той стана претендент за световната титла на Владимир Кличко (версия IBF).

Спортист номер 1 на България за 2012 година вече започна подготовка в Германия, където се намира от близо седмица. Мачът вече е фиксиран и Пулев не очаква да има нови проблеми с намирането на съперник.

"Надявам се този път всичко да бъде наред. За мен е важно да играя мачове, защото трупам допълнителен опит", обясни Пулев, който все още няма загуба на професионалния ринг.

На 14 декември Кобрата ще заложи интерконтиненталната си титла, както и правото да се бие с Кличко. Това обаче не притеснява бившия европейски шампион за аматьори.

"Ще се подготвя по най-добрия начин както физически, така и тактически. Все пак нали казват, че съм една интелигентна машина за трепане", каза през смях здравенякът от София.

Евентуалният мач между Пулев и Кличко ще се състои най-рано през пролетта. Очаква се преди това украинската звезда да направи една защита на някоя от другите си световни титли. Наскоро самият Кликчо обяви, че очаква съвсем до дни да стане ясен следващият му съперник.

"Политиката на различните централи е малко сложна, така че не знам коя титла ще се наложи да защитавам първо. Вероятно следващият ми мач ще е през февруари", каза Кликчо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА