Last news in Fakti

6 Юли, 2023 17:37 899 3

Лъчо Балтанов: По-хубаво от победи над Локо Пловдив и Левски няма!

  • лъчезар балтанов-
  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив-
  • левски

Той коментира още подготовката на тима, както и работата с новия треньор Станислав Генчев

Лъчо Балтанов: По-хубаво от победи над Локо Пловдив и Левски няма! - 1

Халфът на Ботев Пд и любимец на феновете - Лъчезар Балтанов, сподели очакванията си за предстоящия сезон в efbet Лига пред "Мач Телеграф". Той коментира още подготовката на тима, както и работата с новия треньор Станислав Генчев.

- Лъчо, как върви подготовката за новия сезон?
- Всичко е нормално, подготовката върви добре. Направихме хубав лагер в Добринище. Имахме прекрасни условия и свършихме добра работа. Сега продължаваме в Пловдив с втората част от подготовката и чакаме старта на сезона. Надяваме се да сме успели да надградим. Трябва още работа и с още тренировки и усилия от наша страна мисля, че ще вдигнем нивото си. Дано да се представим по-добре през тази кампания.

- Станислав Генчев ще разчита ли на теб в титулярния състав през новия сезон?
- Аз съм футболист на Ботев Пд. Подписах договор за още една година и с каквото мога, ще помагам на отбора. Те знаят, че винаги могат да разчитат на мен. Аз ще си изпълнявам задълженията като футболист.

- Онзи ден стана много хубав мач срещу Арис. Превърна се в истински празник на трибуните. Какъв ти е коментара за приятелската среща в чест на Тоско Бозаджийски?
- Условията и атмосферата на нашия стадион-бижу бяха много добри. Беше като един европейски мач. Получи се хубав двубой. Феновете и на двата отбора бяха на много високо ниво. Всичко бе в памет на Тоско. Стана един истински празник. Двата отбора се опитахме да играем открит футбол и имаше доста атаки. От такива срещи може да вадим само позитиви. Естествено имаше и грешки, които треньорите ще анализират с нас.

- Какви са очакванията ти за новия сезон? Ще се представите ли по-добре от предходния?
- Силно се надявам! От това, което виждам като отношения и работа в тренировките и контролите мисля, че ще подобрим резултатите. Има какво да се подобрява, но се надявам до началото на сезона всичко да бъде изчистено и грешките да бъдат сведени до минимум.

- В първите два кръга Ботев Пд играе дербита с Локо Пд и Левски. Какво очакваш от тези срещи?
- Няма по-хубаво от това да победиш в две поредни дербита. Би довело до по-високо самочувствие за следващите срещи през сезона. Това са много хубави мачове и дано да изпитаме щастие след последния съдийски сигнал. Ще зарадваме по този начин нашите фенове, а и ние ще сме удовлетворени от свършената работа. Трябва това, което работим да го приложим в срещите, за да стигаме до трите точки в мачовете. Феновете ни го заслужават след всичко това, което правят за нас.

- Поставиха ли пред вас конкретни цели за предстоящия сезон?
- Все още не сме говорили на тази тема. Има още време. Трябва да се окомплектова състава. Ботев заслужава добро представяне. Особено сега, с този нов стадион и цялата организация в клуба, съм на мнение, че мястото на тима е доста напред в класирането. Ще дадем всичко от себе си през тази година да зарадваме нашите неповторими фенове, защото го заслужават. Искаме да изпитаме всички заедно много прекрасни емоции след много победи и хубави игри.

- Тази година е доста кратко времето за подготовката. Това променя ли процеса по някакъв начин?
- Не е приятно, когато почивката е толкова кратка. На 6 юни приключихме, а след седмица се събрахме за началото на подготовката. Много рано започва първенството. Такава е програмата и ние трябва да се съобразим с това. Да, може би трябва повече време за подготовката, но сме длъжни да се съобразим и да сме готови за първите срещи. Трябва да излезем в мачовете и да дадем всичко от себе си.

- Тази кратка подготовка опасяваш ли се, че може да доведе до контузии в даден момент през сезона?
- Дано да няма травми. Никой не е застрахован, но за момента всичко е наред. Сезонът не е къс. До Нова година има около 20 мача за първенството и освен това има и за Купата на България. Надявам се всеки да е здрав, защото всеки може да помогне на тима.

- Как приемате новите попълнения?
- С Дани Кайзер се познаваме от доста време. Другите момчета мисля, че бързо ще свикнат. Надявам се да паснат в колектива и да разгърнат потенциала, който имат. На Янис Карабельов всички знаем качествата му. Игра и в Унгария две години и за него това е голям плюс.

- Какви са ти впечатленията от новия треньор Станислав Генчев?
- Впечатленията ми от него са много добри. Той показа в другите клубове, с които е работил, че отборите му играят атрактивен футбол. Генчев се опитва да предаде идеите си на нас играчите. Той е голям професионалист и се радвам, че мога да работя с него.

- Работил си с много специалисти - и по-възрастни, и по-млади. По-добре ли се работи с по-неопитните треньори?
- Различно е. Всеки има различни виждания, различен характер и това е напълно нормално. Ние футболистите сме длъжни да се съобразяваме с тяхната философия.

- Как е колективът в отбора след тежкия сезон, който изпратихте?
- Колективът е на добро ниво. Повечето момчета останаха от миналата година и се познаваме добре. Надявам се миналия сезон да бъде забравен възможно най-бързо, защото наистина беше тежък. Сега трябва да излезем като колектив и да побеждаваме. Трябва да излизаме горди със смелост и да се надиграваме с всеки един противник. Аз така съм възпитан. Винаги играя за победа!

- Няма как да не те попитам за миналия сезон и лошите резултати?
- На Ботев Пд определено не му отива това място, на което завърши. Много от мачовете загубихме, но ни липсваше и късметът в някои от тях. Не искам да се връщам назад във времето. Гледам напред. Трябва да направим така, че да не си спомняме за това, което е минало. Надявам се всеки да си е взел поуките, да е натрупал опит от тези мачове и да го приложи сега. Дано има едно по-добро бъдеще занапред. Трябва през новия сезон да радваме нашите привърженици.

- Какво би им казал на тях?
- Те са невероятни. Нека продължават да подкрепят Ботев Пловдив, както до този момент. Да, имало е негативни моменти, но трябва да знаят, че ние ще дадем всичко от себе си през настоящата кампания да бъдат щастливи и радостни от играта ни и резултатите. Искам, когато си тръгват от стадион „Христо Ботев“ или от някой друг, когато гостуваме да са с усмивки на лицето и да коментират колко добре е играл отбор и колко силно се е представил. Надявам се и през настоящата кампания на тяхната безрезервна подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.