Last news in Fakti

6 Юли, 2023 22:22 2 477 6

Григор Димитров удари Ивашка и ще играе в третия кръг на Уимбълдън

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • уимбълдън

Бълагринът стига до тази фаза на елитната надпревара за първи път от 2017 година насам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна чиста победа с 3-0 сета (6:3, 6:4, 6:4) над Иля Ивашка от Беларус и се класира за третия кръг на Уимбълдън. Бълагринът стига до тази фаза на елитната надпревара за първи път от 2017 година насам.

След като вчера българският тенисист записа чист успех над японския квалификант Шо Шимабукуро, днес той стори същото срещу Ивашка, макар и победата му да дойде по-трудно.

Ивашка постигна ранен пробив в първия сет и поведе с 3-1, но след това Димитров влезе в серия от пет поредни гейма, за да вземе тази част. Във втория сет Григор реализира един пробив и бе стабилен на собствен сервис, за да стигне до 6-4. Третата част вървеше без пробиви до 3-3, когато първата ракета на България взе подаването на съперника си, но веднага след това изгуби предимството си. Все пак Димитров отново стигна до пробив за аванс от 5-4 и затвори мача на собствен сервис след малко над два часа игра. В заключителния гейм Димитров пропусна шест мачбола, преди да спечели мача.

По този начин Григор Димитров записа своята победа номер 81 в турнирите от Големия шлем и се класира за третия кръг на Уимбълдън. В събота той ще се изправи срещу американеца Франсис Тиафо, поставен под номер 10 в основната схема, в битка за място в осминафиналите. Това ще бъде четвърти мач между двамата, като до момента Григор води в баланса с 2-1.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    9 1 Отговор
    Никол, Лолита, Геня, Ивашка... Пуцай наред, Гришо
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Григор не бе на ниво в тази среща.първите 5 гейма на 1сет .......игра неконцентрирано и буквално не игра.След това,форхенда му бе много блед и неравномерен.играеше далече от линиите и само Слайст-бекхенда му бе печеливш.мачът се обърна от6 гейм.Игра се много дълъг гейм в ,който Димитров проби и този ,левашка Замръзна Хипнотизиран.Повече не взе гейм.Най много ме шашардиса....3сет при 3:3...Григор го Проби на 0....Подава за затвърждаване и .....0:40.....при 30:40...Григор си загуби подаването...Следва нов пробив....При 40:0 и 3 мач-бола.....става 40:40.......Някакви селски номера със залагания се правехяа според мен.В мача от 1вия кръг и сега,Димитров има най-бързия сервис.Той направи 140мили или232,4 км/ч........В мача с Тиафо,за мен Фаворит е Тиафо,от това ,което видях като игра от двамата.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    Честито
  • 4 Новичок

    3 2 Отговор
    Как е Ивашка ,добре ли е човекът? Лошо ли го удари нашият? Брей ,въпроси,въпроси,въпроси...
  • 5 Никол Шерцингер

    3 4 Отговор
    Много е добър на прясно окосена ливада, докато Хамилтън примерно - буксува.

    Коментиран от #6

  • 6 Амиии

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никол Шерцингер":

    Пак е заложил на тото Каунья....