Last news in Fakti

12 Юли, 2023 16:43 875 0

Байерн вади 100 милиона за Хари Кейн

  • хари кейн-
  • футбол-
  • байерн мюнхен-
  • тотнъм-
  • висша лига-
  • бундеслига

Освен това се твърди, че Кейн е дал зелена светлина за трансфера си в Германия, тъй като голмайстор №1 в историята на лондончани е привлечен от възможността да играе под ръководството на Томас Тухел на „Алианц Арена“

Байерн вади 100 милиона за Хари Кейн - 1

Германският шампион Байерн Мюнхен не се отказва от нападателя на Тотнъм Хари Кейн. 29-годишният капитан на Англия е приоритет на баварския гранд да запълни празнината, оставена след продажбата на Роберт Левандовски в Барселона миналата година.

„Шпорите“ вече отхвърлха две оферти на стойност 70 и 80 милиона евро от страна на германския колос. Освен това се твърди, че Кейн е дал зелена светлина за трансфера си в Германия, тъй като голмайстор №1 в историята на лондончани е привлечен от възможността да играе под ръководството на Томас Тухел на „Алианц Арена“. Той дори е казал на бившия треньор на Челси и Пари Сен Жермен, че ще играе само за Байерн, в случай че напусне Северен Лондон. Кейн навлиза в последната година от договора си с водения от Анге Постекоглу отбор.

L’Équipe твърди, че Тухел желае Байерн да играе във формация 4-2-3-1 с Кейн в предни позиции, който отчаяно иска да спечели първия си значим трофей. С „шпорите“ английският капитан спечели само Audi Cup през 2019-а година.

От гледна точка на германския шампион това лято ще бъде само Кейн или нищо. Съобщава се, че шефовете на баварците планират да предложат на Тотнъм сума между 90 и 95 милиона евро за своята цел №1. L’Équipe пише, че за първи път в своята история Байерн дори са готови да преодолеят бариерата от 100 милиона евро за голмайстора на Тотнъм. Френското издание смята, че Карл-Хайнц Румениге, който се завърна в ръководството на Байерн, е готов на всичко, за да убеди президента на „шпорите“ - Даниел Леви, да позволи на Кейн да се премести на „Алианц Арена“.

В същото време, германският тим се надява да събере солидна сума от продажба на играчи, за да финансира трансфера на Кейн. Според германската вeрсия на Sky Sports, Байерн иска 17 милиона паунда за продажбата на Садио Мане, който оглавява списъка от седем играчи, които могат да напуснат през лятото. Също така, баварците са поставили цена от 12 милиона паунда за австрийския халф Марсел Сабицер и около 34 милиона паунда за Бенжамен Павар. Най-скъпият играч в трансферния списък на Тухел е 21-годишният нидерландец Райън Гравенберх, за когото се очакват 42 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА