Last news in Fakti

14 Юли, 2023 09:00 2 458 3

Усик за Фюри: Той е красив! Той е забавен! Искам да го бия!

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт-
  • олександър усик-
  • александър усик

34-годишният Цигански цар отхвърли предложението на Саудитска Арабия с мега пари да се бие с украинския шампион миналата година, за да определи безспорен шампион в тежка категория

Усик за Фюри: Той е красив! Той е забавен! Искам да го бия! - 1

Световният шампион на WBA, WBO и IBF в тежка категория Олександър Усик вече дори не се интересува от световната титла на WBC на Тайсън Фюри - той просто иска да го победи. 34-годишният Цигански цар отхвърли предложението на Саудитска Арабия с мега пари да се бие с украинския шампион миналата година, за да определи безспорен шампион в тежка категория.

И когато те се опитаха да предоговорят за двубой на „Уембли“, Фюри отправи толкова много искания за разделяне на парите и клаузи за реванш, че 36-годишният боксьор от Украйна се оттегли и вместо това прие задължителна защита срещу Даниел Дюбоа на 26 август.

Носителят на златото от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Усик винаги е мечтал да възпроизведе доминацията си с четири пояса в полутежка категория в кралския клас на бокса. Но вместо това Фюри ще се изправи срещу гиганта от ММА Франсис Нгану в кросоувър бой в Рияд, Саудитска Арабия.

„Изобщо не мисля за Фюри, просто трябва да се срещна с него на ринга. Вече не ме интересува титлата му. Нуждая се от него. Титлата на WBC е само малка допълнителна мотивация, но хората и феновете просто трябва да ни видят как се бием. Трябва да се бием, трябва. Хората ще говорят за тази битка 20, 30, 40 години, така че ние трябва да водим тази битка“, обяви Усик.

Усик е наричан с почти всяка възможна ругатня от шоумена от Моркамб, като „заек с празни зъби“ е най-малко обидното. Но мустакатият украинец е твърде възпитан, за да хвърля обиди, когато би предпочел да хвърли юмруци в посоката на Фюри.

„Той е красив“, каза Усик за Фюри. "Той е забавен."

Отборът на Усик спечели наддаването в чантата и провежда двубоя в полския град Вроцлав, където се смята, че около 200 000 украинци са намерили убежище от руската инвазия. Това е най-близкото, което левичарят може да стигне до битка в опустошената си родина и изглежда, че той е по-склонен от всякога да направи шоу за своя народ през уикенда, когато украинците честват своята независимост.

„Имам високо мнение за Дюбоа“, ухили се той в традиционните казашки дрехи. „Той е хубаво момче и добър спортист. Имам цялото уважение към него и неговия екип, но трябва да приключим разговора и да се видим на 26 август. Ще унищожа моя враг и ще донеса мир“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец 2

    9 4 Отговор
    ще бие фюри когато цъфнат налъмите
  • 2 Радио Ереван

    2 1 Отговор
    Не знам кой ще победи при евентуален двубой, но от това което прочетох, този украинец заслужава уважение.
  • 3 Уважение към Усика

    2 0 Отговор
    Но просто Фюри е прекалено голям залък за него ;)