Last news in Fakti

17 Юли, 2023 13:30 2 191 3

Сериозни загуби на Реал Мадрид нанасят нови правила на УЕФА

  • флорентино перес-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • уефа

Наскоро стана ясно, че от “лос бланкос” не са могли да оправдаят цели 122 милиона от финансовите си показатели и че те са на сериозна загуба от общо 330 милиона за последните два сезона

Сериозни загуби на Реал Мадрид нанасят нови правила на УЕФА - 1

Английският “Телеграф” продължава да излиза с различни интересни данни около финансовото състояние и икономическите показатели на испанските грандове Реал Мадрид и Барселона. Наскоро стана ясно, че от “лос бланкос” не са могли да оправдаят цели 122 милиона от финансовите си показатели и че те са на сериозна загуба от общо 330 милиона за последните два сезона.

Само преди дни от там оповестиха нова промяна, която от УЕФА решиха да въведат и която ще се отрази доста сериозно на двата испански гранда. Европейската футболна централа взе решение във финансовите показатели, на база на които се формира оценката на финансовия феърплей, да не бъдат включвани алтернативни източници и различни лостове, до които двата тима прибягваха в последните години, за да регулират финансовите си показатели.

През октомври Реал Мадрид отчете оперативна печалба от 23 милиона евро за сезон 2021/22. От УЕФА обаче виждат нещата по малко по-различен начин, след като смятат да премахнат отчетената печалба от страна на мадридчани, която е част от договора със Sixth Street, което означава, че в рамките на финансовия феърплей те ще отчетат оперативна загуба от цели 293 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрий

    5 1 Отговор
    реал мадрид отказа да сложи дъгата на логото си и всичко останало е следствие..

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрий":

    Така ще се спре с проекта за Супер Ликга, поне според вижданията на УЕФА. Интересно как точно тимовете, които не се отказаха от проекта (Реал, Барса и Юве) имат най-много проблеми с финансов феърплей, а тимове като ПСЖ, Сити и Юнайтед, които регистрират огромни харчове остават под радара?! Всяка година се гърми около "държавните" тимове, все ще ги наказват уж и все нищо не се случва...
  • 3 мъкаа

    1 1 Отговор
    Сега "Реалиста" ще си смени п0ла в знак на пр0тест.