Last news in Fakti

27 Юли, 2023 09:00 1 904 0

Всички резултати в Лигата на конференциите

  • лигата на конференциите-
  • футбол-
  • резултати

Българското участие беше свързано с ЦСКА 1948

Всички резултати в Лигата на конференциите - 1

Вторият квалификационен кръг в Лигата на конференциите продължи с още 6 мача снощи. Българското участие беше свързано с ЦСКА 1948. Отборът на Атанас Рибарски дебютира в евротурнирите с поражение от ФКСБ - 0:1. "Червените" създадоха няколко чисти положения, но ги пропиляха, а румънците си осигуриха минимален аванс преди реванша с гол на Флоринел Коман в 28-ата минута.

Турският гранд Фенербахче стартира участието си в надпреварата с разгромна победа с 5:0 срещу Зимбру. Гостите от Молдова получиха две ранни попадения, дело на Ферди Кадиоглу (11') и Райън Кент (14'), след което не оказаха никаква съпротива. Третият гол за "фенерите" беше дело на новото попълнение Един Джеко в 61-ата минута. В 63-ата се разписа и Себастиан Шимански, а точка на спора сложи Джошуа Кинг в 88-ата минута.

В ранния мач за деня северномакедонският Струга се наложи с 1:0 над Будучност (Подгорица). Единственото попадение за домакините отбеляза Бесарт Ибраими в 30-ата минута. 36-годишният нападател получи пас в наказателното поле от Мариян Радески и с левия крак прати топката в мрежата.

Мидтиланд нямаше проблеми срещу гостуващия Прогрес от Люксембург и спечели с 2:0. Хенрик Далсгор даде преднина на датчаните в 38-ата минута, а в 60-ата се разписа появилият се на почивката Сори Каба. Националът на Гвинея се завърна в тима това лято след престой под наем в Кардиф Сити.

Дебютантът в евротурнирите Сабах изненадващо победи като гост латвийския РФС. Тимът от Баку стигна до успех с 2:0 след попадения на Боян Летич в 22-ата минута и Давит Волкови в 56-ата. Домакините на два пъти уцелиха гредите, а веднъж футболист на Сабах изби топката от голлинията. В края на срещата минута Стефан Панич от РФС пострада при едно единоборство и беше откаран в болница със счупена скула.

В друг мач беларуският Неман победи с 2:0 у дома Балзан от Малта. Резултата откри Павел Савицкий в 54-ата минута, а втория гол реализира Сергей Карпович в 85-ата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА