Last news in Fakti

29 Юли, 2023 22:18 1 190 8

Баскетболистите ни с убедителен успех над Норвегия

  • баскетбол-
  • везенков-
  • норвегия-
  • квалификации

Към лагера на националите се присъедини и Брандън Йънг

Баскетболистите ни с убедителен успех над Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по баскетбол за мъже надигра Норвегия с 91:69 (20:14, 30:20, 24:17, 17:18) като домакин в Ботевград в третия си мач от група J в третия етап от предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година. С втората си победа от три изиграни срещи България оглави временното класиране в групата и при успех в последния двубой - при гостуването на Австрия на 2 август, ще се класира за същинския етап на европейските квалификации. Във финалния кръг от групата на 5 август Норвегия ще приеме Австрия, предава БТА.

Българският тим взе реванш за поражението си като гост на Норвегия по-рано този месец, доминираше през целия мач, а през второто полувреме поддържаше солидна разлика, която в един момент достигна 29 точки.

Преди срещата в „Арена Ботевград“ спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков получи отличието „Заслужил гражданин на Ботевград“. Везенков не е част от националния отбор това лято, тъй като му предстои да замине за САЩ, за да се присъедини към новия си клуб Сакраменто Кингс.

Константин Костадинов бе най-резултатен за успеха на България с 19 точки и 9 борби. Иван Алипиев добави 18 точки и 4 борби, а Павлин Иванов се включи с 12 точки, 3 борби и 6 асистенции.

За Норвегия Микел Колстад завърши с 12 точки.

Към лагера на националите в Ботевград вече се присъедини и друг от натурализираните американци Брандън Йънг, който ще бъде част от състава за предварителните олимпийски квалификации през август в Турция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дреми ми

    1 3 Отговор
    Ебаль съм и успеха...Какво ме топли това?

    Коментиран от #2

  • 2 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дреми ми":

    Браво лъвчета
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Честито и Браво Българи Юнаци
  • 4 Механик

    2 2 Отговор
    Че кой не може да бие норвежките жендъри? Ми те са плод на кръвосмешние от стотици години.

    Коментиран от #6

  • 5 Гъй+г-

    1 2 Отговор
    Сега бием убедително.
    Как в Норвегия сме паднали??
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Егати

    1 2 Отговор
    Дреме ми на ура...
    Какво ми топли това?А???
  • 8 Ха¥ха

    0 0 Отговор
    Браво! Напред и нагоре! И, дано не се главозамайват от успеха си и да има ТаУмВзе🤔🧐🔥🤐🤣😭😁🙀🌏🦧