Last news in Fakti

30 Юли, 2023 17:47 1 232 0

Мароко записа историческа победа на СП по футбол за жени

  • мароко-
  • жени-
  • световно първенство-
  • колумбия-
  • германия

Колумбия постигна изненадващ успех на Германия с 2:1

Мароко записа историческа победа на СП по футбол за жени - 1
Снимка: БГНЕС

Дебютантките от Мароко победиха с 1:0 Република Корея в мач от група “H” на Световното по футбол за жени в Австралия и Нова Зеландия. Единственото попадение за историческата първа победа за африканките отбеляза Ибтисам Жраиди още в 6-ата минута. Срещата ще се запомни и поради още една причина - мароканката Нуалия Бензина се превърна в първия играч, който игра на терена с хиджаб, като забраната за носене на специфичната забрадка бе вдигната през 2014 година, предава БТА.

Мароко заема трета позиция в класирането с актив от 3 пункта, а Република Корея е на последно място с без спечелени точки.

В другата среща от групата Колумбия постигна изненадващ успех на Германия с 2:1. По този начин представителките на Южна Америка станаха лидер с 6 точки, а германките са втори с 3. Звездата на Колумбия Линда Кайседо откри резултата в 52-ата минута. 18-годишната нападателка на Реал мадрид получи пас от Карабали и не сгреши. Александра Поп изравни в 89-ата минута от дузпа, но драмата бе пълна когато в последната минута на добавеното време от 7 минути Мануела Ванегас реализира победен гол за Колумбия.

Норвегия стигна до убедителен успех с 6:0 над Филипините в последния мач за двата тима от група „A“. Хеттрик за скандинавките отбеляза Софи Хауг, а по един гол добавиха Каролине Хансен, Алисия Баркър-автогол и Гуро Райтен. По този начин норвежките се класираха за 1/8-финалите, след като изпревариха по голова разлика домакините от Нова Зеландия, които завършиха 0:0 срещу победителя в групата Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА