Last news in Fakti

2 Август, 2023 10:10 1 334 9

Руският министър на спорта посочи коя дейност е в основата на подготовката за война

  • олег матицин-
  • русия-
  • спорт-
  • министър на спорта

Спортът има три основни задачи

Руският министър на спорта посочи коя дейност е в основата на подготовката за война - 1

Руският министър на спорта Олег Матицин посочи коя дейност е в основата на подготовката за война. Той направи това при гостуването си на телевизия „Матч“.

„Спортът има три основни задачи. Първата – това е подготовката за война, тъй като позволява на хората да бъдат физически, морално и психически подготвени за военни действия. Втората функция е създаване на трудоспособни граждани, които в пълна степен ще могат да реализиран интелектуалните си способности и професионалните си качества. На трето място идва детеродната способност, тъй като на здравите хора се раждат здрави деца“, заяви Матицин.

В резултат на това руският министър стана обект на доста сериозни критики в коментарите, след като изявлението му беше публикувано в един от водещите спортни сайтове в Русия.

„Аз винаги наивно съм вярвал, че първата задача на спорта е подпомагане на здравето на хората“, коментира един от читателите на Sports.ru.

„По цял свят спортът развива здрави хора, а в Русия ги подготвя за война“, допълва друг.

„Тогава защо спортистите не са на фронта в Украйна“, пита трети.

Един от читателите дори сравни Олег Матицин с Йозеф Гьобелс - цитирайки думите на германския министър на пропагандата от времето на Третия райх: „Нашият спорт има само една задача – да укрепи характера на германския народ, неговия боен дух и чувство за приятелство, които са необходими за сраженията за бъдещето на Германия“.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 1 Отговор
    Спортът в България е пералня.
  • 2 !!!?

    17 5 Отговор
    Ние сме свидетели как Хитлер възкръсна в Кремъл, а заедно с него и Гьобелс !!!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кик бан станало

    0 0 Отговор
    Ко стана мъдиратора?
  • 5 Ще тренират много казаха

    7 1 Отговор
    Блатните преоткриват спартанските идеали 20 века по късно..само че Спарта в момента е купчина камъни а Атина е най-големият град на балканския полуостров
  • 6 Георги Лазаров

    12 5 Отговор
    Всички Руснаци са длъжни да умрат за Путин живият Руснак не е Руснак той е предател
  • 7 Русофил

    4 4 Отговор
    Спортът създава само мутри.
  • 8 Ихтиандър

    8 2 Отговор
    Тия стават все по-диви. Тия ще задминат по простотия оня дебелия диктатор от Северна Корея...Така е, когато дадеш възможност на прости хора да те управляват.
  • 9 БСП на Бунището

    5 2 Отговор
    Значи Руския спортен комплекс в Камчия,подготвя русначета за бъдещи войници и е подготовка за Война с Вражески държави като България,които най- вероятно ще нахлуят по Моста на Дружбата,за да Убиват,крадат,разрушават и изнасилват....Тва ако не е Цинизъм,Фашизъм и Психопатия ,кое друго е....????