Last news in Fakti

4 Август, 2023 14:00 978 7

ФИФА разследва треньор, опипвал футболистка на тренировка

  • замбия-
  • брус мвапе-
  • женски футбол-
  • фифа-
  • разследване

Потърпевшата и съотборничките ѝ не съобщили за инцидента веднага, тъй като се страхували за бъдещето си в националния отбор

ФИФА разследва треньор, опипвал футболистка на тренировка - 1
Колаж: Телеграф

Треньорът на женския отбор на Замбия - Брус Мвапе, беше обвинен, че опипвал гърдите на една от своите футболистки на тренировка. Според "Гардиън" това е станало два дни преди историческата победа на страната с 3:1 над Коста Рика в последния им мач на Световното първенство за жени. От ФИФА потвърдиха, че е започнало разследване по случая, но отказаха подробности.

Потърпевшата и съотборничките ѝ не съобщили за инцидента веднага, тъй като се страхували за бъдещето си в националния отбор. Делегатът на ФИФА, който отговаряше за Замбия на Мондиал 2023, и президентът на Футболната асоциация на Замбия са запознати с инцидента.

„ФИФА приема всякакви твърдения за неправомерно поведение изключително сериозно и имаме ясна процедура за всеки, който желае да докладва за инцидент. Можем да потвърдим, че е получена жалба относно женския отбор на Замбия и в момента се разследва. Не можем да предоставим допълнителни подробности за текущото разследване поради очевидни причини за поверителност.

Всеки, който желае да съобщи за футболен тормоз, може да го направи чрез платформата за поверителни доклади на FIFA, като цялата информация се обработва при най-строга конфиденциалност. Ако бъде признат за виновен, ФИФА ще приложи възможно най-строгите санкции, включително доживотна забрана от футбол. Нашият опит показва това“, каза говорител на ФИФА.

Преди началото на световното първенство срещу Брус Мвапе беше образувано разследване по подозрение за сексуален тормоз. Една от националките на Замбия каза, че интимните отношения между треньора и играчите са норма в отбора - нямаш право на отказ, ако той поиска секс. Също така е започнато разследване за подобни обвинения срещу треньора на Замбия U17 Калуба Кангва, който вече напусна поста си.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 патето Яки

    2 1 Отговор
    предполага се че ги тренира с подаване на топките, задно салто и др.
  • 3 ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА😞

    4 0 Отговор
    МИ КО ШЕ ПРАВИТЕ
    КОГАТО ДОЙДАТ МУЗИКАНТИТЕ
    ОТ МОСКОВИЯ С ПАРТИТУРАТА НА ВАГНЕР
  • 4 село Козлодуй

    4 1 Отговор
    Защо мъжете целуват ръка? - Е, все отнякъде трябва да се започне.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сандо

    1 0 Отговор
    А трябваше да опипва футболисти и щеше да е герой.По-интересно е друго:има ли връзка между опипването и победата?Защото ако има,то за победа над по-класен отбор няма да е достатъчно дори многократно погалване.
  • 7 Тома

    0 1 Отговор
    Ох котьо