Last news in Fakti

6 Август, 2023 08:00 1 389 5

Лудогорец разгроми Ботев във Враца

  • лудогорец-
  • футбол-
  • ботев враца

Футболистите на Ивайло Петев играха близо 75 минути с човек повече на терена, след като в началото на мача директен червен картон получи Диого Барбоса

Лудогорец разгроми Ботев във Враца  - 1

Отборът на Лудогорец постигна изразителна победа при визитата си на Ботев Враца. Шампионите не срещнаха никакви трудности на стадион „Христо Ботев” и се наложиха с 5:0. Футболистите на Ивайло Петев играха близо 75 минути с човек повече на терена, след като в началото на мача директен червен картон получи Диого Барбоса.

Точни за разградчани бяха новите попълнения Руан Секо и Сон, както и Педро Нареси, Аслак Фон Витри и Кирил Десподов.

Успехът е втори за шампионите от началото на кампанията след загубата в първия кръг от Крумовград с 1:3 и победата с 5:0 над Етър.

Двубоят започна с натиск на гостите от Лудогорец. Само рамките на няколко секунди „орлите” стигнаха до две опасности пред противниковата врата. Първо Фон Витри центрира опасно отдясно, Секо овладя в наказателното поле и пробва комбинация със съотборник, но Костов внимаваше и улови. Малко по-късно Спас Делев отправи първия точен удар в мача. Той стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините спаси без особени проблеми.

Още в 6-ата минута дойде и първият жълт картон в мача. Чавдар Ивайлов спря непозволено Доминик Янков пред наказателното на Лудогорец, осуетявайки опасна атака на „орлите”.

Футболистите на Ивайло Петев все пак излязоха напред в резултата в 8-та минута, когато новото попълнение Руан Секо се разписа в дебюта си. Бразилецът бе изведен с прекрасен пас с пета от Кайо Видал от границата на наказателното поле. Секо напредна и въпреки малкия ъгъл, стреля по диагонала отляво, пращайки топката между краката на Красимир Костов, а след това и в мрежата на домакините.

Ситуацията за Ботев Враца стана изключително трудна само след четвърт час игра. Диого Барбоса от състава на домакините бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Кайо Видал пред наказателното поле на Ботев. Първоначално главният рефер Георги Гинчев показа само жълт картон на футболиста на домакините, но след сигнал на ВАР арбитъра Волен Чинков, трябваше да прегледа отново ситуацията. След като го стори, Гинчев отмени първоначалното си решение за жълт картон и изгони Барбоса. На телевизионните повторения се видя, че футболистът на Ботев влиза много остро с бутоните в областта на коляното на Кайо Видал.

В 28-ата минута Лудогорец бе много близо до това да увеличи преднината си във Враца. Иван Йорданов стреля от дистанция, но топката срещна десния страничен стълб, след което се озова в краката на Руан Секо. Бразилецът с лекота насочи коженото кълбо в опразнената врата, но страничният рефер вдигна флага за засада.

До края на първата част Лудогорец изцяло владееше инициативата на терена и стигна до още няколко добри ситуации за гол, като най-чистата пропиля Спас Делев. Нисичкия футболист имаше страхотен шанс с глава, но след центриране на Фон Витри отдясно, стреля покрай вратата.

Втората част започна по отличен начин за гостите, който само три минути след подновяването на играта след почивката, вкараха втори гол във вратата на своя противник. След индивидуална акция на Сон по лявото крило, той навлезе в наказателното поле, където финтира Луис Фелипе, нагласи топката на десния си крак и с прецизен удар в далечния ъгъл увеличи преднината на своя тим. Това бе дебютно попадение за Сон с фланелката на Лудогорец.

В 53-ата минута вратарят на домакините Краси Костов трябваше да се намесва решително при дава последователни удара. Първо резервата Клод Гонсалвеш стреля, но Костов изби. Последва добавка на Кайо Видал, но и неговият удар бе отразен от стража на врачани.

Всичко в спора между двата тима свърши малко по-късно, когато Лудогорец реализира два безответни гола в рамките на две минути. Първо Педро Нарес се разписа на празна врата след кошмарна грешка на Красимир Костов, който не успя да в улови наглед лесна топка след удар на Сонко Сундберг с глава, а веднага след това Аслак Фон Витри вкара един от най-красивите голове от началото на сезон в efbet Лига. Крайния бранител засече от воле прецизно центриране на Иван Йорданов от корнер, оставяйки безпомощен вратаря на врачани.

Влезлият като резерва Кирил Десподов също записа името си сред голмайсторите. Той получи дълъг пас от Клод Гонсалвеш, овладя с едно докосване на границата на наказателното поле и с техничен прехвърлящ удар, направи резултата 5:0 в полза на „орлите”.

Така Лудогорец записа втора поредна победа с 5:0 в шампионата. В неделя шампионите заминават за Астана, където във вторник ще се изправят срещу казахстанския тим в предварителните кръгове на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евразиец

    7 2 Отговор
    проекта на домусови се провали, селски отбор ..............
  • 2 Срещу

    7 2 Отговор
    колко ?
  • 3 Цонко

    6 1 Отговор
    Да бяха изгонили още един от Враца за по-голям резултат,така ще всеят уплах голям в Европата

    Коментиран от #4

  • 4 Излагате се

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Цонко":

    Хора вие се побъркахте, гледахте ли мача? Червеният картон му е малко на този Мюмюн. Нестига че влезе брутално, ами и вдигна крака си и изрита играча на Лудогорец в коляното!!!! Не червен а директно да си ходи в Африка този.
  • 5 Тактиката на Домусите

    1 1 Отговор
    Купуват съдията, гони играч и играят срещу 10. Или нещо дузпичка и така 12 години. Тия унищожиха футбола в Българи