Last news in Fakti

7 Август, 2023 14:57 1 625 2

Огромен успех за българския авиомоделизъм

  • авиомоделизъм-
  • българия-
  • световно първенство

За първи път в историята на този спорт на почетната стълбичка на световно първенство се качва наш състезател-жена

Огромен успех за българския авиомоделизъм - 1

В началото на август в гр. Турда, Румъния се проведе Световното първенство по авиомоделизъм за свободно летящи модели в клас F1E. България беше представена от състезателите на Спортен модел клуб "Приста" - град Русе - Елеонора Павлова и Велизар Владев.

Огромен успех за българския авиомоделизъм

Въпреки изключително променливите атмосферни условия Елеонора, за която това е първо световно първенство, стигна до второто място при жените и до призовата тройка (бронзов медал) в генералното класиране. Другият ни участник, който помага много на Елеонора с подготовката и тренировките, този път не се представи толкова добре и зае 29- то място.

Огромен успех за българския авиомоделизъм

В първенството взеха участие близо 40 състезателя от 13 държави , включително САЩ, Япония и Украйна. Любопитен факт е, че за първи път в историята на българския авиомоделизъм в генералното класиране на почетната стълбичка се качва български състезател-жена, която с това постижение автоматично стига до званието "Майстор на спорта".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    6 1 Отговор
    Ами освен да сгънат няколко изтребителчета и за военните ни.
  • 2 Възхитен

    7 0 Отговор
    Браво!
    Един прекрасен спорт за добри хора!