Last news in Fakti

8 Август, 2023 18:00 4 058 0

Нещо невиждано в историята се случи на Левски

  • левски-
  • футбол-
  • капитани-
  • история

В четирите мача, които „сините“ изиграха, капитаните бяха различни

Нещо невиждано в историята се случи на Левски - 1

Нещо невиждано в историята на Левски се случи в първите 4 кръга от настоящия сезон. А именно това, че в четирите мача, които „сините“ изиграха, капитаните бяха различни, пише днес вестник "Мач Телеграф"

В първия кръг при загубата от ЦСКА 1948 с 1:2 на „Герена“ капитан беше Ноа Сонко Сундберг. Във втория срещу Ботев на Колежа с лентата беше Ивелин Попов. При убедителната победа с 6:0 над Локомотив Сф на „Герена“ капитан беше Андриан Краев. Преди два дни на „Лаута“ пък „сините“ излязоха на терена, предвождани от Цунами.

Така само за 4 кръга Левски има повече капитани, отколкото имаше за цял сезон в много периоди от историята си.

Статистиката показва, че от спечелването на последната засега титла – през сезон 2008/09 насам, има няколко първенства, в които лентата е преминала през ръцете на петима играчи. За последно това се случи през сезон 2018/19. Тогава капитани бяха Иван Горанов в 22 мача, Габриел Обертан в 5 мача, Николай Михайлов в 1, Живко Миланов в 8, а за един двубой, в който „сините“ излязоха с доста млад състав – гостуване на Берое в Стара Загора загубено с 1:3, честта да носи лентата имаше юношата на клуба Деян Иванов.

От сезоните с най-много капитани, като авторитет най-високо можем да кажем, че стои петорката от сезон 2009/10. Тогава „сините“ бяха извеждани от Георги Петков в 19 мача, Живко Миланов в 6 мача, Седрик Бардон в 2 мача, както и Елин Топузаков и Христо Йовов в по един двубой.

Не е изключено през настоящия сезон рекордът да падне и Левски за първи път да има шестима капитани в рамките на едно първенство.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА