Last news in Fakti

10 Август, 2023 21:30 1 457 0

Гуардиола: Нов требъл? Невъзможно е, това се случва веднъж в живота

  • пеп гуардиола-
  • футбол-
  • манчестър сити-
  • джозеп гуардиола

Изкачихме най-високия връх, но през последните два дни слязохме от него и сега започваме отначало

Гуардиола: Нов требъл? Невъзможно е, това се случва веднъж в живота - 1

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е сигурен, че неговият отбор няма как да повтори постижението си от миналия сезон, когато стигна до знаменит требъл, печелейки Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп. Сега, в навечерието на новия сезон, "гражданите" имат амбицията да станат първия отбор в историята, който печели шампионската титлата в елита на Англия четири поредни пъти.

"Това се случва веднъж в живота. Невъзможно е да постигнем отново това, което направихме през миналия сезон. Изкачихме най-високия връх, но през последните два дни слязохме от него и сега започваме отначало. Всички имаме едно и също намерение. Ще има много трудности по пътя към това да се изкачим отново възможно най-високо. Нашият футбол, нашето ниво, нашият манталитет ще определят какъв ще бъде сезонът ни".

Пеп добави, че новите попълнения Йошко Гвардиол и Матео Ковачич са готови и могат да вземат участие в утрешния двубой срещу Бърнли на "Търф Моор", с който се слага началото на новия сезон в Премиър лийг.

Гурдиола отново изрази тревогата си, че календарът ще бъде още по-натоварен в сравнение с миналия сезон заради участието на Сити в Световното клубно първенство и двубоя за Суперкупата на Европа.

"Ходим на срещи с ръководните фактори в УЕФА и Премиър лийг, но те не ни обръщат никакво внимание. Не ни достигат дните, за да играем във всички тези мачове от всички турнири. Когато отбор от Премиър лийг не играе в Европа, не е проблем, но не може да се твърди, че се състезаваме при еднакви условия, защото ние имаме повече мачове", заяви Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА